Burballes arrissades al pesto mallorquĂ­

Categoria:
Tipus de plat:
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Burballes arrissades (mig paquet)
  • Un grapat d'ametlles torrades pelades
  • Grans d'all (al gust. Jo en pos dos)
  • Julivert (al gust. Jo en pos bastant)
  • Oli d'oliva (un got)
  • Formatge mahonĂŠs curat
  • Sal

2 racions

Utensilis

En lloc de fer la salsa en una batedora, es pot fer en un morter "analògic". Vaja, de tota la vida.

ElaboraciĂł

DesprÊs de molt de temps sense publicar cap recepta, torn amb vosaltres. Avui farem un plat de pasta mallorquina que ve molt de gust a l'estiu malgrat que es pot fer tot l'any. La idea ve dels spaghetti a la salsa parmesana El Pesto però traduïda als productes de la nostra terra.
És un plat molt fàcil de fer i no requereix molt de temps a la cuina i així ens estalviem passar calor. La salsa es pot fer pel matí i deixar-la a la gelera (nevera)

Feim la salsa:

en el tassó de la batedora hi posam les ametlles torrades sense pell, els grans d'all, el julivert tallat a trossos petits, el formatge mahonès tallat a daus, l'oli d'oliva (si pot ser verge millor) i la sal. Posam en marxa la batedora i quan ho tenim tot ben batut, ho passam a un recipent i el posam a la gelera.

Feim les burballes:

posam aigo (millor mineral) en una olla i la posam al foc fins que arrenqui el bull. Li posam sal i afegim les burballes. Les deixam bullir cinc minuts a foc mitjĂ  (el temps de cocciĂł el marca el paquet). Quan hagin passat els cinc minuts, les colem.

Preparam els plats:

Posam la base de burballes i per sobre, li posam la salsa de Pesto MallorquĂ­.

10min

Notes

Es pot acompanyar amb una amanida de tomĂ quet. Ara ĂŠs el temps del tomĂ quet i n'hi ha de tota casta.


Recepta de cuina de Burballes arrissades al pesto mallorquĂ­

La pasta en sec.
per JosuĂŠ O'Donell

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Burballes arrissades al pesto mallorquĂ­

Enllaça aquesta recepta:

1423 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:


4 comentaris:

JosuĂŠ O'Donell diu:
Hola Salvador,

Que pots explicar quin tipus de pasta son les "Burballes arrissades"?

GrĂ cies.
Salvador Colomer Costa diu:
D'entrada, la paraula burballa, en el catalĂ  de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan ens referim a un tipus de pasta mallorquina plana i ondulada d'un costat molt fina i que requereix poca cocciĂł. Com veus a la imatge, ocupen molt d'espai i no n'hi ha cap de la mateixa mida. TambĂŠ n'hi ha sense arrissar i s'emprem, tant una com l'altra, en sopes i brous.
Joan Corminas diu:
Hola Salvador:
Benvingut de nou, al Forum
Una forta abracada.
joan.c
Salvador Colomer Costa diu:
Moltes grĂ cies, Joan


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!