Trempó mallorquí
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Mallorca
Dieta: vegetariana
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 2 Tomàquets d'amanir
- 2 Pebrots verds
- 1 Ceba blanca mitjana
- Sal
- Oli d'oliva verge
- Vinagre negre
4 racions
Elaboració
Es renten els tomàquets, se'ls hi treuen les llevors i es tallen a daus.
Es renten els pebrots verds, s'obren i es treuen les llevors i es tallen a trocets petits.
Es pela la ceba, es fan quatre quarts i es passa per aigua per tal que perdi una mica d'acidesa. S'aixuga i es talla a daus.
Tot això es barreja en una plata per amanides i es trempa posant-li sal, unes gotes de vinagre negre i bastant d'oli.
Ja està a punt per a servir.
10min
Notes
Trempar és el que en el principat s'anomena "amanir" d'aquí el nom de trempó. Molt indicat per acompanyar qualsevol tipus de plat i imprescindible en les vetllades d'estiu.
Etiquetes:
Ceba Pebrots Tomàquet
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5839 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.