Coca de pebrots vermells escalivats (Coca de prebes torrats)
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Mitjana

Ingredients
Per fer la massa necessitareu:
- farina fluixa
- mig got d'oli d'oliva
- un dauet de llevat de forner
- un polsim de sal
Per als pebrots:
- 7 o 8 pebrots vermells escalivats
- dos alls tallats a làmines fines
- sal i oli d'oliva
Per a la plata d'enfornar:
- Saïm (llar)
6 racions
Elaboració
Fareu una massa com si féssiu la massa per a una pizza i la deixareu reposar una estona. No cal que pugi molt.
Pelareu els pebrots escalivats, els tallareu a tires i els poseu en un bol. Li afagiu els dos alls tallats a làmines fines, li poseu un polsim de sal, un rajolí d'oli d'oliva, remaneu tot i ho deixeu reposar.
Agafeu la plata d'enfornar i la unteu per tot de saïm (llar). Poseu la massa a dintre i l'estireu que cubreixi tota la plata. Ha de quedar fina però no transparent. Una vegada feta la massa ha de fer "crec-crec".
Cobriu completament la massa amb els pebrots i poseu la plata al forn, prèviament escalfat a 250 graus. Deixeu que es faci durant 40 o 50 minuts mirant que la massa no quedi molt dorara però ha de quedar cruixent. Treieu-la del forn i deixeu-la refredar.
2h
Notes
Abans de servir-la, afagiu un rajolinet d'oli d'oliva. S'acompanya de raïm i formatge mahonès
Etiquetes:
Coques Pebrots
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2581 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.