Tombet mallorquĂ­

Categoria:
Origen: Espanya > Mallorca
EstaciĂł:        
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 Kg de patates tallades a lĂ mines fines
  • 3 albergĂ­nies tallades tambĂŠ a lĂ mines fines
  • 4 pebrots vermells tallats a rodanxes
  • 1/2 Kg de tomĂ quets madurs pelats i tallats a daus
  • 8 dents d'all sencers sense pelar
  • Oli i sal

Opcional:

  • 8 talls de llom de porc o
  • 12/16 sardines mitjanes ben netes i enfarinades.

4 racions

ElaboraciĂł

S'ha de fregir tots els ingredients per separat en una paella, sempre amb el mateix oli i anant-los col¡locant dintre d'una cassola de fang per capes. S'ha d'anar llevant l'eccÊs d'oli per tal que no surti molt oliós.
Es fregeixen les patates amb les dents d'alls. Quan ja estan al punt, es posen als fons de la cassola.
Es fregeixen les albergínies. Quan ja estan al seu punt, es col¡loquen sobre les patates.
Es fregeixen els pebrots. Quan estan al seu punt, esw col¡loquen a sobre de les albergínies.
Es treu de la paella l'eccĂŠs d'oli i es fregeixen els tomĂ quets. Quan ho tenim al seu punt de sofregit, es posa per damunt de tot i es posa la cassola a foc lent durant cinc minuts.
Aquesta Ês la versió vegetariana. La versió amb el llom Ês el mateix, però començant a fregir els talls de llom. En aquesta versió la distribució de les capes seria: patates, albergínies, pebrots, el llom i el tomàquet fregit. En lloc de llom tambÊ es poden posar sardines ben netes i fregides previament amb farina.
Es serveix dintre de la mateixa cassola. Es pot menjar calent, tebi o fred.

50min

Notes

El tombet és la versió mallorquina de la xanfaina que es fa al principat. És un menjar adient per a quan se surt d'excursió a la platja o a la muntanya.


Recepta de cuina de Tombet mallorquĂ­

Tombet mallorquĂ­
per Salvador Colomer Costa

Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Tombet mallorquĂ­

Enllaça aquesta recepta:

9769 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!