Fideus de vermar
Ingredients
- Ossos de be per a fer brou
- Verdures per a fer brou (porro, ceba, xirivia, nap, pastanaga...)
- Carn de be sense greix preferentment de la cuixa
- Fideus perla
- Una ceba grossa
- Tomàquet madur triturat
- 1 got de vi negre
- Bitxo (la quantitat dependrà del picant que agradi)
- Oli d'oliva
- sal, pebre negre, canyella en pols, clau i nou moscada
Utensilis
Cassola de fang
Elaboració
							Fem un brou amb els ossos de be i les verdures. El reservem.
Tallem la carn de be a daus d'un centímetre, més o menys (aquest plat es menja amb cullera) i la salpebrem. Tallem la ceba a daus petits.
Posem una cassola de fang al foc i fregim amb oli d'oliva els daus de carn i el bitxo a foc lent. Quan veiem que comencen a rossejar, afegim la ceba, remenem i deixem que es vagi fent tira-tira. Quan veiem que la ceba comença a transparentar, afegim el tomàquet triturat, remenem i deixem que es vagi fent lentament. Quan veiem que el sofregit comença a beure's el suc, afegim el got de vi i deixem que redueixi la meitat. Afegim les espècies (canyella, nou moscada, clau i pebre negre), remenem i afegim el brou que hem fet i reservat. Deixem que bulli a foc lent amb la cassola tapada durant uns 90 minuts com a mínim. Afegim els fideus perla i deixem bullir 15 minuts més. Apaguem el foc, deixem la cassola tapada cinc minuts més i ja ho podem servir.
MOLT IMPORTANT: NO HAN DE QUEDAR FIDEUS SECS. ÉS UN PLAT BROUÓS
														
Notes
Plat típic d'aquestes dates. Al poble de Binissalem (Mallorca) es fa un sopar al carrer de fideus de vermar el darrer cap de setmana de setembre amb motiu de les Festes del Vermar.
 Etiquetes: 
						Be  Carn  Fideus
 
						Etiquetes: 
						Be  Carn  Fideus  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 5190 visites.
 5190 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 Espanya → Mallorca
 Espanya → Mallorca estiu
 estiu tardor
 tardor
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 90 min.
 90 min. Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram