Kartoffelsalat (Amanida de patata)
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Dieta: vegetariana
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 4 patates del bufet
- 2 fulles seques de llorer
- 1 ceba blanca mitjana
- Rodanxes de remolatxa bullida
- 1 ou
- 1,5 gots d'oli de gira-sol
- Unes gotes de llimona
- 2 cullerades soperes d'aigua de la remolatxa bullida
- Sal
4 racions
Elaboració
Es pelen les patates i es tallen a daus mitjans. Es posen en aigua natural sense sal per tal de treure-lis midó. S'escorren i es posen a coure en una olla amb aigua amb sal i les dues fulles de llorer. Quan estiguin fetes es treuen de l'olla i es posen en la safata que s'emprarà per a servir l'amanida i es deixa que es refredin. A continuació es posen a la nevera.
Ens posem a fer una salsa maionesa amb la batedora. Posem en el pot de batre l'ou sencer, un polsim de sal, unes gotes de llimona i l'oli de gira-sol. Posem el braç de la batedora al fons i ho batem a velocitat màxima. Quan la tenim lligada la passem a un bol. Tallem la ceba a daus i la barregem amb la salsa maionesa i hi afegim l'aigua de la remolatxa bullida. Ho remenem tot ben remenat. Ha de quedar una salsa rosada i un poc consistent. La posem a la nevera una estona.
Anem a muntar l'amanida. Agafem la safata on tenim les patates, afegim la salsa que hem fet i ho mesclem. Posem per sobre les rodanxes de remolatxa. Ja la podem servir. Bon profit.
Etiquetes:
Ceba Maionesa Patates Remolatxa
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2238 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.