Cargols a la mallorquina
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Illes Balears
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1'5 quilos de caragols
- 2 cebes
- 2 tomàquets madurs
- 200 grams de cansalada salada
- 2-3 botifarrons
- 1 tros de llonganissa
- 1 bitxo
- 1 manat d'herbes aromàtiques
- 2-3 patates
- 1 os de pernil
- 50 grams de pa i sal
4 racions
Elaboració
Posar els cargols en un recipient ampli, empolvoreu amb farina, esquitxats amb aigua, tapar-los amb una reixa i deixar-los 1 o 2 dies perquè quedin ben purgats. - Seleccionar i rentar-los en diverses aigües.
Posar-los en una olla coberts amb aigua i una mica de sal i coure'ls a foc lent.
Quan observem que els cargols surten de les seves closques i moren, retirar la marmita del foc i escorreu-los.
Posar-los de nou en la marmita juntament amb l'os de pernil, les herbes aromàtiques, el bitxo i aigua neta i coure fins que la carn del cargol estigui tendra.
A part ofegar la cansalada tallada a daus, la ceba finament picada, els botifarrons tallats a rodanxes, la llonganissa i el tomàquet pelat i triturat, incorporar-ho tot a l'olla dels cargols.
Afegeix les patates tallades a daus irregulars i coure uns minuts més fins que la patata estigui ben cuita.
Afegir, en finalitzar la cocció, una picada composta de pa fregit, rectificar de sal i servir acompanyat amb una mica de all-i-oli
apart.
Notes
acompanya amb una mica de all-i-oli apart.
Etiquetes:
Cargols
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1628 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c