Cargols a la mallorquina
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Illes Balears
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1'5 quilos de caragols
- 2 cebes
- 2 tomàquets madurs
- 200 grams de cansalada salada
- 2-3 botifarrons
- 1 tros de llonganissa
- 1 bitxo
- 1 manat d'herbes aromàtiques
- 2-3 patates
- 1 os de pernil
- 50 grams de pa i sal
4 racions
Elaboració
Posar els cargols en un recipient ampli, empolvoreu amb farina, esquitxats amb aigua, tapar-los amb una reixa i deixar-los 1 o 2 dies perquè quedin ben purgats. - Seleccionar i rentar-los en diverses aigües.
Posar-los en una olla coberts amb aigua i una mica de sal i coure'ls a foc lent.
Quan observem que els cargols surten de les seves closques i moren, retirar la marmita del foc i escorreu-los.
Posar-los de nou en la marmita juntament amb l'os de pernil, les herbes aromàtiques, el bitxo i aigua neta i coure fins que la carn del cargol estigui tendra.
A part ofegar la cansalada tallada a daus, la ceba finament picada, els botifarrons tallats a rodanxes, la llonganissa i el tomàquet pelat i triturat, incorporar-ho tot a l'olla dels cargols.
Afegeix les patates tallades a daus irregulars i coure uns minuts més fins que la patata estigui ben cuita.
Afegir, en finalitzar la cocció, una picada composta de pa fregit, rectificar de sal i servir acompanyat amb una mica de all-i-oli
apart.
Notes
acompanya amb una mica de all-i-oli apart.
Etiquetes: Cargols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3577 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.