Cargols a la mallorquina

Categoria:
Típica de: Espanya → Illes Balears
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1'5 quilos de caragols
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets madurs
  • 200 grams de cansalada salada
  • 2-3 botifarrons
  • 1 tros de llonganissa
  • 1 bitxo
  • 1 manat d'herbes aromàtiques
  • 2-3 patates
  • 1 os de pernil
  • 50 grams de pa i sal

4 racions

Elaboració

Posar els cargols en un recipient ampli, empolvoreu amb farina, esquitxats amb aigua, tapar-los amb una reixa i deixar-los 1 o 2 dies perquè quedin ben purgats. - Seleccionar i rentar-los en diverses aigües.
Posar-los en una olla coberts amb aigua i una mica de sal i coure'ls a foc lent.
Quan observem que els cargols surten de les seves closques i moren, retirar la marmita del foc i escorreu-los.
Posar-los de nou en la marmita juntament amb l'os de pernil, les herbes aromàtiques, el bitxo i aigua neta i coure fins que la carn del cargol estigui tendra.
A part ofegar la cansalada tallada a daus, la ceba finament picada, els botifarrons tallats a rodanxes, la llonganissa i el tomàquet pelat i triturat, incorporar-ho tot a l'olla dels cargols.
Afegeix les patates tallades a daus irregulars i coure uns minuts més fins que la patata estigui ben cuita.
Afegir, en finalitzar la cocció, una picada composta de pa fregit, rectificar de sal i servir acompanyat amb una mica de all-i-oli
apart.

Notes

acompanya amb una mica de all-i-oli apart.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3080 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Aquesta recepta és per al company Jordi perquè la degusti quan tingui temps. Joan

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: