Cargols a la cassola

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 1/4 kg - Cargols
  • 1 - Ceba a daus
  • 4 grans - All picat
  • 1 - Pebrot vermell a tires
  • 1 - Pebrot verd a daus
  • 2 - Tomàquets a quarts
  • 150 g - Costella de porc tallada a trossos petits
  • 150 g - Conill trossejat
  • 100 g - Pernil a daus
  • 100 g - Llonganissa tallada petita
  • Llorer, timó, sajolida, fonoll i menta
  • Oli
  • Llard
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua

4 racions

Elaboració

Per bullir els cargols:

Feu dejunar els cargols durant una setmana.
Renteu-los amb aigua força vegades i poseu-los en una olla amb aigua freda fins que bullin. Aquest procés rep el nom d’«enganyar els cargols».
Escorreu-los i bulliu-los amb aigua i les herbes aromàtiques uns 20 minuts.
En una cassola amb l’oli i el llard fregiu la costella i el conill.
Afegiu-hi la ceba, els alls i la resta de les verdures.
Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegiu-hi la llonganissa, el pernil i els cargols, i cobriu-ho amb aigua.
Poseu-hi sal i pebre i deixeu-ho coure una estona tot junt.

Notes

S’hi pot afegir xoriço o altres embotits.
S’hi poden afegir pinyons o una picada.
Les verdures poden variar segons la temporada.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

537 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Recepta dedicada al company Jordi


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!