Cargols a la cassola
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1 1/4 kg - Cargols
- 1 - Ceba a daus
- 4 grans - All picat
- 1 - Pebrot vermell a tires
- 1 - Pebrot verd a daus
- 2 - Tomàquets a quarts
- 150 g - Costella de porc tallada a trossos petits
- 150 g - Conill trossejat
- 100 g - Pernil a daus
- 100 g - Llonganissa tallada petita
- Llorer, timó, sajolida, fonoll i menta
- Oli
- Llard
- Sal
- Pebre
- Aigua
4 racions
Elaboració
Per bullir els cargols:
Feu dejunar els cargols durant una setmana.
Renteu-los amb aigua força vegades i poseu-los en una olla amb aigua freda fins que bullin. Aquest procés rep el nom d’«enganyar els cargols».
Escorreu-los i bulliu-los amb aigua i les herbes aromàtiques uns 20 minuts.
En una cassola amb l’oli i el llard fregiu la costella i el conill.
Afegiu-hi la ceba, els alls i la resta de les verdures.
Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegiu-hi la llonganissa, el pernil i els cargols, i cobriu-ho amb aigua.
Poseu-hi sal i pebre i deixeu-ho coure una estona tot junt.
Notes
S’hi pot afegir xoriço o altres embotits.
S’hi poden afegir pinyons o una picada.
Les verdures poden variar segons la temporada.

Etiquetes:
Cargols
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2244 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c