Risotto de carabassó amb pernil
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 grams de mantega
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 100 grams de parmesà, ratllat
- 1 l de brou de vedella
- 350 grams d'arròs per risotto
- 1 polsim de sal i pebre
- 150 grams de pernil cuit
- 1 dl de vi blanc sec
- 2 carabassons
- 1 ceba grossa
4 racions
Elaboració
Pela la ceba i pica ben fina.
En un cassó, porta a ebullició el brou.
Fon la meitat de la mantega en un cassó, rosseja les cebes, afegeix l'arròs i salta fins que els grans quedin vidriosos.
Desglaça amb el vi i deixa evaporar.
Aboca gradualment al brou calent, continua remenant fins que l'arròs estigui gairebé cuit (aproximadament uns 15 minuts).
Renta els carabassons, talla els extrems i talla a daus petits.
Escalfa l'oli d'oliva en una paella i fregeix el carabassó durant uns 3 - 5 minuts.
Barreja el parmesà ratllat en el risotto i deixa coure uns 5 minuts més.
Talla el pernil a daus grossos.
Barreja la resta de mantega, el pernil i les verdures, i agrega a l'arròs risotto, condimenta amb sal i pebre al gust.
Reparteix el risotto en plats, guarneix amb els cubs de carabassó i els daus de pernil.
Notes
Un meravellós risotto de carabassó, refinat amb cubs de pernil i parmesà ens fa somiar. Prova aquest cremós risotto!
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
870 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c