Risotto de carabassó amb pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 100 grams de mantega
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 100 grams de parmesà, ratllat
  • 1 l de brou de vedella
  • 350 grams d'arròs per risotto
  • 1 polsim de sal i pebre
  • 150 grams de pernil cuit
  • 1 dl de vi blanc sec
  • 2 carabassons
  • 1 ceba grossa

4 racions

Elaboració

Pela la ceba i pica ben fina.
En un cassó, porta a ebullició el brou.
Fon la meitat de la mantega en un cassó, rosseja les cebes, afegeix l'arròs i salta fins que els grans quedin vidriosos.
Desglaça amb el vi i deixa evaporar.
Aboca gradualment al brou calent, continua remenant fins que l'arròs estigui gairebé cuit (aproximadament uns 15 minuts).
Renta els carabassons, talla els extrems i talla a daus petits.
Escalfa l'oli d'oliva en una paella i fregeix el carabassó durant uns 3 - 5 minuts.
Barreja el parmesà ratllat en el risotto i deixa coure uns 5 minuts més.
Talla el pernil a daus grossos.
Barreja la resta de mantega, el pernil i les verdures, i agrega a l'arròs risotto, condimenta amb sal i pebre al gust.
Reparteix el risotto en plats, guarneix amb els cubs de carabassó i els daus de pernil.

Notes

Un meravellós risotto de carabassó, refinat amb cubs de pernil i parmesà ens fa somiar. Prova aquest cremós risotto!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

480 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!