Pop ofegat amb allioli
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos pops de uns dos quilos cadascun, aprox.
- Dos quilos de patates pelades i cascades, (no tallades)
- Un morter d'allioli fet a mà
- Dues fulles de llorer
- Una ceba tallada en dues meitats
- Una branca d'api
- Tres alls pelats
- Oli d'oliva
- Sal
- Tres ous
6 racions
Elaboració
En una olla amb aigua, posem: l'api, la ceba i el llorer.
Seguidament, pelem i casquem les patates, i les reservem. A part, en un morter, amb una mica de sal, aixafem tres grans d'all pelats, afegim els rovells d'ou, i anem tirant oli d'oliva a raig ben fi amb un setrill i anem remenant, fins aconseguir un bon morter d'allioli.
Quan l'aigua de l'olla ja bull, agafem els pops per la boca, i els submergim en l'aigua, quinze segons, després els traiem i comptem fins a quinze, tornem a submergir-los quinze segons més, i seguidament, ja els deixarem coure, fins que siguin tous.
Aquest sistema de bullir els pops, és molt eficaç, i no cal ni que els apallissem, ni res de coses rares.
Un cop el pop és cuit, el traiem, i en la mateixa aigua, posem a coure les patates.
Agafem el pop, i el tallem amb l'ajuda d'unes tisores, a trossos regulars.
Quan les patates, ja són cuites, retirem el brou de la cocció, tot deixant-ne mig dit.
Afegim el pop, i tot l'allioli. Ho tapem amb la tapa, i ho remenem tot ben remenat, i ja és llest per servir-ho a taula.
40min
Notes
Aquest pop, mel va ensenyar a fer el meu pare (e.p.d. ) cuan jo tenia dotze anys, i ara en tinc.... Imagineu-vos si en te d'anys aquesta recepta.
Etiquetes: Cuina marinera La cuina del pop Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3614 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.