Pop ofegat amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dos pops de uns dos quilos cadasqun, aprox.
  • Dos quilos de patates pelades, i cascades, ( no tallades )
  • Un morter ben plè d'allioli
  • Dues fulles de llorer
  • Una ceba tallada en dues meitats
  • Una branca d'àpi
  • Tres alls pelats
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Tres ous

6 racions

Elaboració

En una olla amb aigua, posem : l'àpi, la ceba i el llorer.
A part, pelem i casquem les patates, i les reservem. A part, en un morter, amb una mica de sal, aixafem tres grans d'all pelats. Afegim els rovells d'ou, i anant tirant oli d'oliva, anem remenant, fins aconseguir un bon morter d'allioli.
Quan l'aigua de l'olla ja bull, agafem els pops per la boca, i els sumergim en l'aigua, quinze segons, després els traiem i comptem fins a quinze, tornem a sumergir-los quinze segons més, i seguidament, ja els deixarem coure, fins que siguin tous.
Aquest sistema de bullir els pops, és molt eficaç, i no cal ni que els apallissem, ni res de coses rares.
Un cop el pop és cuit, el traiem, i en la mateixa aigua, posem a coure les patates.
Agafem el pop, i el tallem amb l'ajud d'unes tisores, a trossos regulars.
Quan les patates, ja són cuites, traiem el brou de la cocció, tot deixant mig dit de brou.
Afegim el pop, i tot l'allioli. Ho tapem amb la tapa, i ho remenem tot ben remenat, i ja és llest per treure-ho a taula.

40min

Notes

Aquest pop, mel va ensenyar a fer el meu pare (e.p.d. ) cuan jo tenia dotze anys, i ara en tinc.... Imagineu-vos si en te d'anys aquesta recepta.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1567 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!