Marmitako
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un quilo de Tonyina fresca, o Bonitol
- Un quilo de patates pelades i trencades ( no tallades )
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Deu alls pelats
- Tres pebrots verds, tallats a trossos
- Un pot de carn de pebrots xoricers
- Tres peces de caiena
- Oli d'oliva
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Ví blanc
- Pebre vermell dolç
6 racions
Utensilis
Una cassola fonda metal·lica
Uns estalvis
Un colador xinès
Elaboració
En una olla mitjana amb oli d'oliva, posem a fregir : la ceba, els alls, els pebrots verds, dues cullerades de carn de pebrots xoricers, un cullerot de sofregit de tomàquet, i els bitxos.
Quan tot plegat és fregit, afegim un raig de ví blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, omplim fins a la meitat l'olla amb fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull.
Quan ja a bullit una estona, passem la batedora elèctrica, i després amb l'ajud de la batedora, ho passem pel colador xinès, i ho afegim a la cassola on farem el marmitako.
Quan torna a bullir, afegim les patates. Quan les patates són gairebé cuites, anem afegint la tonyina o el bonitol, tallats a quadrets menuts en crú. Ho deixem coure tot plegat no més de cinc minuts, ho corregim de sal, i ja ho tenim llest per treure a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h
Notes
Aquesta recepta, tan la podem fer amb bonitol, com amb tonyina fresca.
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1203 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.