Marmitako
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						Tipus de plat: Estofat
						
						Típica de:  Espanya → Païs Basc
 Espanya → Païs Basc
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 600 grams de bonitol fresc
- Mig quilo de patates pelades i trencades (no tallades)
- Sofregit de tomàquet ![Anar a veure la recepta [Veure recepta]](icons/external_link.png) 
- Una ceba picada
- Sis alls pelats
- Dos pebrots verds, tallats a trossos petits
- Un pot de carn de pebrots xoricers
- Dues caienes
- Oli d'oliva
- Fumet de peix { 2971}
- Sal
- Vi blanc
- Pebre vermell dolç
 6 racions
 6 racions
Utensilis
Una cassola fonda metal·lica
Uns estalvis
Un colador xinès
Elaboració
							En una olla mitjana amb oli d'oliva, posem a fregir: la ceba, els alls, els pebrots verds, dues cullerades de carn de pebrots xoricers, un cullerot de sofregit de tomàquet, i els bitxos.
Quan tot plegat és fregit, afegim un raig de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, omplim fins a la meitat l'olla amb fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull.
Quan ja a bullit una estona, passem la batedora elèctrica, i després amb l'ajuda de la batedora, ho passem pel colador xinès, i ho afegim a la cassola on farem el marmitako.
Quan torni a bullir, afegim les patates. Quan les patates són gairebé cuites, anem afegint el bonítol, tallat a quadres menuts en cru. Ho deixem coure tot plegat no més de tres minuts, ho corregim de sal, i ja ho tenim llest per treure a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
														
 1h
 1h 
Notes
Aquesta recepta, tan la podem fer amb bonitol, com amb tonyina fresca.
 Etiquetes: 
						Cuina marinera
 
						Etiquetes: 
						Cuina marinera  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2756 visites.
 2756 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Paella
 Paella 
  
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram