Sípia estofada, amb patates i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Dues sípies grans (de 800 grams cadascuna, aprox.)
- Mig quilo de patates pelades, i escantonades
- 200 grams de pèsols (congelats)
- Quatre alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picada
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet
- Un raig de vi blanc
- Sal
- Oli d'oliva
- Fumet de peix
- Un punt de safrà (colorant de l'arròs)
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Un grapat d'ametlles torrades
- Una cullera de postre de xocolata en pols
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa fonda
Uns estalvis
Elaboració
En una cassola de terrissa fonda amb oli d'oliva, fregim : la ceba picolada, els alls, el llorer, i les sípies tallades a trossos regulars. Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet, i un raig de vi blanc. Quan tot plegat és mig fregit, afegim el fumet de peix, en quantitat suficient per coure la sípia i les patates.
A part, fem una picada amb : un all pelat, julivert, pa fregit, un toc de colorant, un grapat d'ametlles, i una cullerada de xocolata en pols.
Un cop passat per la batedora elèctrica, ho afegim a la cassola, juntament amb els pèsols.
Tot seguit, afegim les patates, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tant la sípia, com les patates, siguin cuites.
Ho podem servir a taula, en la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
1h
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8470 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...