Sofregit de tomàquet

Ingredients

  • Quatre quilos de tomàquets madurs, o bé un pot de tomàquets tipus pera, de quatre quilos.
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Sucre
  • Una ceba picada
  • Dos alls picats
  • Conyac
  • Un os de pernil
  • Vi negre
  • Aigua
  • Dues fulles de llorer

12 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica, amb tapa.
Un colador xinès
Un colador fi
Una espàtula de goma (llengua)

Elaboració

En una cassola amb tapa, fregim amb oli d'oliva: la ceba picolada, els alls, el llorer, i l'os de pernil. Seguidament, afegim els tomàquets prèviament ratllats, o el tomàquet de pot.
Afegim sal i sucre (per tal de treure l'acidesa del tomàquet), i deixem que vagi coent-se a foc ben baix. Passada una estona, afegim un raig de vi negre, i una copa de conyac, i deixem que vagi coent.
Quan ja porti coent-se una hora aproximadament, afegim un xic d'aigua si cal, i retirem l'os de pernil.
A continuació, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador xinès, amb l'ajud de la mateixa batedora, i si el volem més fi, ho passem pel colador fi, amb l'ajuda d'una espàtula de goma. Ho tornem a posar al foc, i deixem que acabi la cocció, mitja hora més.
Aquest tomàquet fregit, el podem guardar en racions en el congelador, per quan ens faci falta.

1h 30min

Notes

A les meves cuines, aquest preparat, no hi podia faltar mai. Tots els "pizzeros", se'l fan ells mateixos, i l'anomenen "pomodoro".


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

13264 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: