Sardines al forn, amb mongetes i tomàquet

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 24 sardines de mida mitjana (sis per comensal)
  • 4 tomàquets madurs
  • 200 grams de mongetes del ganxet, cuites (50 grams per comensal)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Julivert
  • Tres alls pelats
  • Formatge ratllat
  • Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica

4 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Una batedora elèctrica

Elaboració

Agafarem les 24 sardines, les netegem a raig d'aixeta, per treure les escates, i les posarem en una safata per anar al forn, amb el cap i les tripes, com fan els pescadors, a la barca. Les salpebrarem, i els hi posarem una picada d'all i julivert, amb oli d'oliva.
Seguidament, les enfornarem a 180º, uns deu minuts, i ja les tindrem llestes.
A part, en una paella, saltarem les mongetes, amb una mica de picada, i quan són fregides, les posem en un plat com a guarnició. En una safata per anar al forn, posem els tomàquets tallats en dues meitats, i els espolsem amb formatge ratllat, els enfornem a 180º, i quan el formatge és daurat, en posem dues meitats, juntament amb les mongetes, com a guarnició.
Seguidament, posem sis sardines al costat, i ja tenim un plat típic mariner, per fer un bon esmorzar.

30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3441 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: