Sardines al forn, amb mongetes i tomàquet
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 24 sardines de mida mitjana (sis per comensal)
- 4 tomàquets madurs
- 200 grams de mongetes del ganxet, cuites (50 grams per comensal)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Julivert
- Tres alls pelats
- Formatge ratllat
- Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
4 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una batedora elèctrica
Elaboració
Agafarem les 24 sardines, les netegem a raig d'aixeta, per treure les escates, i les posarem en una safata per anar al forn, amb el cap i les tripes, com fan els pescadors, a la barca. Les salpebrarem, i els hi posarem una picada d'all i julivert, amb oli d'oliva.
Seguidament, les enfornarem a 180º, uns deu minuts, i ja les tindrem llestes.
A part, en una paella, saltarem les mongetes, amb una mica de picada, i quan són fregides, les posem en un plat com a guarnició. En una safata per anar al forn, posem els tomàquets tallats en dues meitats, i els espolsem amb formatge ratllat, els enfornem a 180º, i quan el formatge és daurat, en posem dues meitats, juntament amb les mongetes, com a guarnició.
Seguidament, posem sis sardines al costat, i ja tenim un plat típic mariner, per fer un bon esmorzar.
30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3255 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.