Sardines al forn, amb mongetes i tomàquet

Categoria:
Recepta per
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 24 sardines de mida mitjana ( sis per comensal )
  • 4 tomàquets madurs
  • 200 grams de mongetes del ganxet, cuites ( 50 grams per comensal )
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Julivert
  • Tres alls pelats
  • Formatge ratllat
  • Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica

4 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Una batedora elèctrica

Elaboració

Agafarem les 24 sardines, les netege-rem a raig d'aixeta, per treure les escates, i les posarem en una safata per anar al forn, amb el cap i les tripes, com fan els pescadors, a la barca. Les salpebrarem, i els hi posarem una picada d'all i julivert, amb oli d'oliva.
Seguidament, les enfornarem a 180º, uns deu minuts, i ja les tindrem llestes.
A part, en una paella, saltarem les mongetes, amb una mica de picada, i quan són fregides, les posem en un plat com a guarnició. En una safata per anar al forn, posem els tomàquets tallats en dues meitats, i els espolsem amb formatge ratllat, els enfornem a 180º, i quan el formatge és daurat, en posem dues meitats, juntament amb les mongetes, com a guarnició.
Seguidament, posem sis sardines al costat, i ja tenim un plat típic mariner, per fer un bon esmorzar, acompanyat d'un bon traguinyol , i una llesca de pa de pagès. !! bon profit ¡¡

30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1398 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!