Sarsuela
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit llagostins de mida gran
- Vuit escamarlans de mida gran
- Quatre talls de rap
- Quatre talls de lluç
- Quatre sípies petites
- 250 grams de musclos de roca
- Vuit galeres
- Sofregit de tomàquet
- Una ceba petita picolada
- Dos alls pelats
- Sal
- Oli d'oliva
- Farina
- Conyac
- Un raig de: Pastis, Ricard, o anís sec.
- Fumet de peix,
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Uns estalvis de vímet
Elaboració
Primer de tot, netegem els musclos, i els obrim en una cassó, amb un dit d'aigua. Un cop oberts, colem el suc, i el reservem. Els musclos, els hi traiem una clova, i també els reservem.
En una cassola de terrissa, o una cassola marinera, fregim: primer sípies i les reservem. Tot seguit fregim els llagostins, prèviament ben nets, de bigotis i potes els flamegem i els reservem. Afegim la ceba picolada, un cullerot de sofregit de tomàquet, i deixem que cogui una estona. Seguidament, afegim un toc de una de les begudes anisades,un raig de conyac, i hi afegim el fumet de peix. Quan ha bullit una estona, ho passem per la batedora elèctrica, i ho passem per un colador ben fi, a la cassola on farem la sarsuela. Afegim el suc dels musclos, i deixem que arrenqui el bull.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim: el rap i el lluç, prèviament salats i enfarinats. Un cop fregits, els reservem.
A part, en un morter, posem: un polsim de sal, dos alls pelats, els piquem ben picats, i tot seguit, anem afegint-hi oli d'oliva, per fer un allioli negat, i quan tinguem tres dits d'allioli fets, ho reservem.
Quan el contingut de la cassola, ja comença a fer xup-xup, afegim: primer, els llagostins, els escamarlans,les galeres i les sípies. Després el rap, i passats cinc minuts, els talls de lluç.
Tot seguit, hi afegim els musclos, i l'allioli negat, i deixem coure uns cinc minuts més, ho corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula em la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2770 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.