Cap de xai al forn amb allioli
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un cap de xai per comensal
- Sal
- Oli d'oliva
- Conyac
- Ví blanc
- Allioli ( el trobareu a les meves receptes)
- Herbes provençals
- Pebre negre en pols
- Un grapat d'alls pelats
- Persillé
- Sis alls pelats
1 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una salsera per l'allioli
Un npalt gran deporcellana
Elaboració
En una safata per anar al forn, posem el cap de xai salpebrat, amb oli d'oliva, un raig de ví blanc, un raig de conyac, i uns alls pelats.
Ho posem en el forn a 180º, i anem donant-hi voltes de tant en tant.
A part, fem l'allioli com explico a la meva recepta, i un cop fet el posem en una salsera.
Quan ja gairebé és cuit, l'espolsem amb persillé, per tot arreu, i deixem que acabi de coure. Seguidament, ja el podrem servir.
40min
Notes
La Persillé, es fà barrejant : pa ratllat, alls ratllats, i julivert molt picolat. Es barreja tot , i això és la persillé.
Jo personalmet trec tant el cervell com els ulls perquè no m'agraden.
Etiquetes:
Cuina d'hivern La cuina dels rostits
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4762 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.