Fideuà de ceps

Ingredients

  • 400 gr fideus (núm.2)
  • 40 g de ceps deshidratats
  • 1 ceba mitjana
  • 4 grans d'all + 1 per l'all i oli
  • Julivert
  • 400 ml aigua (inclosa aigua dels ceps)
  • Sal, oli

4 racions

Elaboració

Amb temps posem els ceps en un recipient amb aigua tèbia perquè s'hidratin.
Rossejarem els fideus i reservarem.
Fem un sofregit amb la ceba, l'all i el julivert, tot ben picat i a poc a poc ben cuit.
Quan ja està el sofregit i afegirem els ceps que haurem tret de l'aigua i haurem tallat a trossets. Ho deixem coure uns 15min (hi posem una mica d'aigua)
L'aigua d'hidratar els ceps la colarem i ferem servir per coure els fideus, afegint aigua fins la mida necessària.
Quan els ceps ja estan cuits afegim els fideus, l'aigua i la sal.
Ho coem una estona al foc (encimera, etc) i una estona al forn.
Acompanyem amb un all i oli, com en altes tipus de fideuà.

1h

Notes


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2625 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

3 comentaris:

Josep Murlà Janó diu:
Podries dir la quantitat d'aigua que hi poses i els temps de cocció, tant al foc com al forn? Gràcies.
Quim Lleonart diu:
Amic Josep, a les cuines professionals, quan fem una fideuà, acostumem a posar el fumet, brou, o aigua, fins arribar a les nanses de la paellera, i el temps de cocció, acostuma a ser: deu minuts de foc, i la resta en el forn a 180º, fins que la fideuà és cuita. A vegades, quan és cuita, s'acostumen a aixecar els fideus, el que dona un toc molt caràcteristic a la fideuà. Quim Lleonart.
MRosa Casanovas diu:
Jo normalment poso 250ml d'aigua ( o brou,fumet,etc)
per cada 100gr de fideus.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!