FideuĂ  de ceps

Categoria:
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: **** 4/5 (3 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 400 gr fideus (nĂşm.2)
  • 40 g de ceps deshidratats
  • 1 ceba mitjana
  • 4 grans d'all + 1 per l'all i oli
  • Julivert
  • 400 ml aigua (inclosa aigua dels ceps)
  • Sal, oli

4 racions

ElaboraciĂł

Amb temps posem els ceps en un recipient amb aigua tèbia perquè s'hidratin.
Rossejarem els fideus i reservarem.
Fem un sofregit amb la ceba, l'all i el julivert, tot ben picat i a poc a poc ben cuit.
Quan ja estĂ  el sofregit i afegirem els ceps que haurem tret de l'aigua i haurem tallat a trossets. Ho deixem coure uns 15min (hi posem una mica d'aigua)
L'aigua d'hidratar els ceps la colarem i ferem servir per coure els fideus, afegint aigua fins la mida necessĂ ria.
Quan els ceps ja estan cuits afegim els fideus, l'aigua i la sal.
Ho coem una estona al foc (encimera, etc) i una estona al forn.
Acompanyem amb un all i oli, com en altes tipus de fideuĂ .

1h

Notes


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: FideuĂ  de ceps

Enllaça aquesta recepta:

2531 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:


3 comentaris:

Josep MurlĂ  JanĂł diu:
Podries dir la quantitat d'aigua que hi poses i els temps de cocciĂł, tant al foc com al forn? GrĂ cies.
Quim Lleonart diu:
Amic Josep, a les cuines professionals, quan fem una fideuĂ , acostumem a posar el fumet, brou, o aigua, fins arribar a les nanses de la paellera, i el temps de cocciĂł, acostuma a ser: deu minuts de foc, i la resta en el forn a 180Âş, fins que la fideuĂ  ĂŠs cuita. A vegades, quan ĂŠs cuita, s'acostumen a aixecar els fideus, el que dona un toc molt carĂ cteristic a la fideuĂ . Quim Lleonart.
MRosa Casanovas diu:
Jo normalment poso 250ml d'aigua ( o brou,fumet,etc)
per cada 100gr de fideus.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!