Codonyat
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Catalunya
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de codonys.
- 500 grams de sucre. O més si el voleu més dolç.
Utensilis
Una olla mitjaneta.
Elaboració
Posem els codonys pelats i tallats a trossos i el sucre en una olla, i ho deixem 24 hores, tapat amb un drap de cuina. Hi deixem les peladures també.
Passat aquest temps, veurem que el sucre s'ha desfet, i ha quedat un suc fosc.
Posem la mateixa olla al foc, i ho fem bullir tot durant uns 30 minuts amb una mica d'aigua, havent tret abans algunes peladures i els cors
Ho trinxarem amb una batidora manual, i ho seguirem bullint a foc lent, remenant contínuament per tal que no se'ns enganxi, fins que veiem que queda una pasta compacta.
Ho deixarem refredar, i llest per a posar-ho en motlles i menjar.
1h
Notes
Aquest postre, és deliciós acompanyat de qualsevol formatge blanc. El de "la tetilla", és un dels més adients.
Podem fer-lo també sense deixar-lo 24 hores amb el sucre. Aleshores cal bullir els codonys sols, amb algunes peladures i sense els cors, i desfent a part amb una mica d'aigua el sucre.


Etiquetes:
Membrillo
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
14331 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.