Mini púdings de melindros amb panses de Corint i codonyat

Ingredients

  • Tres quarts de litre de llet sencera
  • 150 grams de sucre
  • Una pell de llimona
  • Una pell de taronja
  • Mitja branca de canyella
  • Cinc ous
  • Caramel liquid
  • Vi de missa
  • Dotze melindros
  • 200 grams de codonyat casolà
  • 150 grams de panses de Corint
  • Fideus de xocolata
  • Un pot de nata en esprai

8 racions

Utensilis

Una safata fonda per fer el bany maria
Dos motlles per fer els púdings
Un full de paper de diari
Una safata plana per desemmotllar els púdings
Una espàtula plana metàl·lica
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un cassó mitjà
Un colador fi

Elaboració

Primerament en un cassó amb aigua bullint, escaldem durant cinc minuts les panses i tot seguit les escorrem amb un colador fi i les reservem.
Seguidament, agafem el codonyat, el tallem a trossos menuts i el reservem.
A continuació, en un cassó gran hi posem: la llet sencera, el sucre, la pell de llimona i la pell de la taronja, la canyella i deixem que arrenqui el bull,i tot seguit la deixem refredar damunt el marbre de la cuina.
En la safata per fer el bany maria, posem un full de paper de diari en el fons i al damunt hi posem dos motlles per fer els púdings, amb una capa de caramel liquid en el fons, els melindros ben esmicolats al damunt, i emborratxats amb un raig de vi de missa.
Tot seguit, escampem les panses repartides entre els dos motlles, hi afegim el codonyat tallat ben menut també ben repartit, i ho reservem.
Seguidament, retirem les pells i la canyella del cassó de la llet quan ja és freda, i tot seguit esclatem els cinc ous, passem la batedora elèctrica, repartim aquesta barreja entre els dos motlles, i tot seguit omplim la safata amb aigua freda fins que arribi fins a la meitat dels motlles, i els enfornem a 180º, uns cinquanta minuts, fins que els púdings estiguin cuits, els deixem refredar al damunt del marbre de la cuina, i tot seguit els posem a la nevera fins el moment de servir-los a taula de la següent manera: desemmotllem els púdings, en tallem tres trossos d'un dit de gruix, i els posem en forma de triangle en el centre d'un plat de postre.
Seguidament, amb la nata de pot, fem una muntanya en el centre, l'espolsem amb els fideus de xocolata, reguem els talls de púding amb el caramel liquid, i ja ho podem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

450 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!