Conill en escabetx amb figues a la planxa

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 conill gran
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd italià
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 3 pastanagues
  • 4 – 5 alls
  • 4 boles de pebre negre sense moldre
  • 2 fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Vinagre
  • 2 gots de vi blanc

4 racions

Elaboració

Primer de tot, netegem i trossegem el conill en trossos petits. Els col·loquem en una safata de forn i ho salem bé. Hem d’aprofitar per salar-ho bé ara, ja que, quan s’estigui fent amb l’escabetx serà molt difícil de corregir-ho si ens ha quedat dolç. Li afegim un got de vi blanc i el cuinem al forn a 200º durant uns 30 - 40 minuts. El conill ha de quedar com si ens l’anéssim a menjar un cop el traguéssim del forn. Cuinant-ho prèviament aconseguim que no es quedi la carn blanca i que sigui més tendra.
Mentre tenim el conill al forn aprofitem per tallar totes les verdures a tires (tipus wok). Sofregim els pebrots i les pastanagues a la mateixa cassola on farem més tard l’escabetx i un cop estiguin fets hi afegim el porro, la ceba, els alls, el pebre negre i les fulles de llorer i ho reservem.
Quan tenim fet el conill ho col·loquem damunt de les verdures. Ara és el moment de fer l’escabetx. Primer de tot hi posem el got de vi blanc, i després hi haurem d’afegir l’oli i el vinagre fins a cobrir-ho tot. Les proporcions que jo faig servir són: 3 gots d’oli per cada 1 de vinagre. Aquesta és una quantitat aproximada, ja que, depenent de si el vinagre que feu servir és més o menys fort haureu de modificar les proporcions.
Un cop ho tenim cobert pugem el foc i fem que tot bulli. Quan ha començat a bullir apaguem la vitroceràmica i ho deixem al mateix foc durant tota la nit i, al dia següent ja ho tindrem llest. Si en comptes de vitroceràmica teniu foc heu de baixar el foc al mínim i deixar-ho durant aproxidament mig hora que es faci molt a poc a poc.
Si volem conservar-ho en pots és molt important no treure-ho de la cassola mentre estigui calent i cobrir-ho tot amb l’escabetx, ja que, si queda alguna part del conill sense cobrir se’ns pot fer malbé.
A l’hora de presentar el plat agafem unes figues, que ara són boníssimes, les obrim per la meitat i les passem per la planxa. La planxa ha d’estar molt calenta per a que es caramel·litzin ràpid i no se’ns desfacin.

1h

Notes

Es pot menjar tant fred com calent


Recepta de cuina de Conill en escabetx amb figues a la planxa

Conill en escabetx amb figues a la planxa
per Irene Almolda

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1754 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!