Conill en escabetx amb figues a la planxa

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 conill gran
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd italiĂ 
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 3 pastanagues
  • 4 – 5 alls
  • 4 boles de pebre negre sense moldre
  • 2 fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Vinagre
  • 2 gots de vi blanc

4 racions

ElaboraciĂł

Primer de tot, netegem i trossegem el conill en trossos petits. Els col·loquem en una safata de forn i ho salem bĂ©. Hem d’aprofitar per salar-ho bĂ© ara, ja que, quan s’estigui fent amb l’escabetx serĂ  molt difĂ­cil de corregir-ho si ens ha quedat dolç. Li afegim un got de vi blanc i el cuinem al forn a 200Âș durant uns 30 - 40 minuts. El conill ha de quedar com si ens l’anĂ©ssim a menjar un cop el traguĂ©ssim del forn. Cuinant-ho prĂšviament aconseguim que no es quedi la carn blanca i que sigui mĂ©s tendra.
Mentre tenim el conill al forn aprofitem per tallar totes les verdures a tires (tipus wok). Sofregim els pebrots i les pastanagues a la mateixa cassola on farem mĂ©s tard l’escabetx i un cop estiguin fets hi afegim el porro, la ceba, els alls, el pebre negre i les fulles de llorer i ho reservem.
Quan tenim fet el conill ho col·loquem damunt de les verdures. Ara Ă©s el moment de fer l’escabetx. Primer de tot hi posem el got de vi blanc, i desprĂ©s hi haurem d’afegir l’oli i el vinagre fins a cobrir-ho tot. Les proporcions que jo faig servir sĂłn: 3 gots d’oli per cada 1 de vinagre. Aquesta Ă©s una quantitat aproximada, ja que, depenent de si el vinagre que feu servir Ă©s mĂ©s o menys fort haureu de modificar les proporcions.
Un cop ho tenim cobert pugem el foc i fem que tot bulli. Quan ha començat a bullir apaguem la vitrocerĂ mica i ho deixem al mateix foc durant tota la nit i, al dia segĂŒent ja ho tindrem llest. Si en comptes de vitrocerĂ mica teniu foc heu de baixar el foc al mĂ­nim i deixar-ho durant aproxidament mig hora que es faci molt a poc a poc.
Si volem conservar-ho en pots Ă©s molt important no treure-ho de la cassola mentre estigui calent i cobrir-ho tot amb l’escabetx, ja que, si queda alguna part del conill sense cobrir se’ns pot fer malbĂ©.
A l’hora de presentar el plat agafem unes figues, que ara sĂłn bonĂ­ssimes, les obrim per la meitat i les passem per la planxa. La planxa ha d’estar molt calenta per a que es caramel·litzin rĂ pid i no se’ns desfacin.

1h

Notes

Es pot menjar tant fred com calent


Recepta de cuina de Conill en escabetx amb figues a la planxa

Conill en escabetx amb figues a la planxa
per Irene Almolda

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Conill en escabetx amb figues a la planxa

Enllaça aquesta recepta:

1631 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!