Canelons de carxofa
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Catalunya - Badia del Vallès
 Espanya → Catalunya - Badia del Vallès
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 1 ceba grossa (100 g)
- 8 cors de carxofa
- 4 cullerades de nata líquida
- 50 g de farina de blat
- 50 g de mantega
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 2 ous
- 20 plaques de canelons
- 1 llauna petita de puré de tomàquet
- ¼ litre d’aigua
- Sal
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Picar la ceba ben fina i poseu-la en una cassola amb els cors de carxofa que tindreu ja nets i preparats. Sofregiuho.
En una altra cassola amb 50 g de mantega enrossireu els 50 g de farina i no deixareu de remenar-ho; al cap
d’un moment, aboqueu-hi l’aigua, calenta, i continueu-ho remenant. 
Afegiu-hi sal i que cogui deu minuts.
Retirada la cassola del foc, serà el moment d’incorporarhi les quatre cullerades de nata líquida i quatre més de formatge parmesà ratllat, la ceba sofregida, les carxofes, un ou dur trinxat i un ou cru ben batut. Corregiu si cal el punt de sal i, tot ben barrejat, deixeu-ho refredar.
En un cassó amb aigua bullent i una mica d’oli, feu coure les plaques dels canelons i, un cop cuites, poseu-les en aigua freda a refredar. Un cop fredes i escorregudes, és el moment d’omplir els canelons amb la massa que heu preparat: cargoleu-los com de costum i distribuïu-los en una plata untada amb mantega, per damunt, una mica de salsa de tomàquet i una pluja del parmesà ratllat, i al forn, on s’ha de gratinar.
														
Notes
en comptes d'aigua es pot utilitzar llet o brou vegetal
 Etiquetes: 
						Canelons  Carxofa
 
						Etiquetes: 
						Canelons  Carxofa  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4458 visites.
 4458 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres 40 min.
 40 min. 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Postres i dolços
 Postres i dolços 
  Amanida
 Amanida
 Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram