Canelons de carxofa
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya - Badia del Vallès
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 ceba grossa (100 g)
- 8 cors de carxofa
- 4 cullerades de nata líquida
- 50 g de farina de blat
- 50 g de mantega
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 2 ous
- 20 plaques de canelons
- 1 llauna petita de puré de tomàquet
- ¼ litre d’aigua
- Sal
4 racions
Elaboració
Picar la ceba ben fina i poseu-la en una cassola amb els cors de carxofa que tindreu ja nets i preparats. Sofregiuho.
En una altra cassola amb 50 g de mantega enrossireu els 50 g de farina i no deixareu de remenar-ho; al cap
d’un moment, aboqueu-hi l’aigua, calenta, i continueu-ho remenant.
Afegiu-hi sal i que cogui deu minuts.
Retirada la cassola del foc, serà el moment d’incorporarhi les quatre cullerades de nata líquida i quatre més de formatge parmesà ratllat, la ceba sofregida, les carxofes, un ou dur trinxat i un ou cru ben batut. Corregiu si cal el punt de sal i, tot ben barrejat, deixeu-ho refredar.
En un cassó amb aigua bullent i una mica d’oli, feu coure les plaques dels canelons i, un cop cuites, poseu-les en aigua freda a refredar. Un cop fredes i escorregudes, és el moment d’omplir els canelons amb la massa que heu preparat: cargoleu-los com de costum i distribuïu-los en una plata untada amb mantega, per damunt, una mica de salsa de tomàquet i una pluja del parmesà ratllat, i al forn, on s’ha de gratinar.
Notes
en comptes d'aigua es pot utilitzar llet o brou vegetal

Etiquetes:
Canelons Carxofa
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2507 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c