Calamars , farcits de carn i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Sis calamars de mida mitjana, ( mĂŠs aviat tirant a gran )
  • Mig quilo de carn magra de porc
  • Dues tires de cansalada de panxeta,( sense cotna)
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una cullerada de xocolata en pols
  • Julivert picolat
  • Pa fregit
  • 50 grams d'ametlles torrades
  • 50 grams de pinyons
  • TomĂ quet fregit de pot
  • Sis alls pelats
  • Una ceba picolada
  • Fumet de peix, ( estĂ  en les meves receptes)
  • Pbre negre en pols
  • Un pot de barreja de bolets de 500 grams
  • VĂ­ blanc
  • Dues fulles de llorer

3 racions

ElaboraciĂł

Primer de tot, netegem els calamars, i els reservem. Tot seguit, agafem les aletes i les potes, i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i ho reservem.
Quan anem a la canssaladeria a comprar la carn magra, diem que ens passin per la trinxadora : la carn, i la cansalada de panxeta, sense cotna.
Seguidament, agafem un atuell, i barregem: les potes i les aletes dels calamars, ben picolats amb el ganivet, la carn trinxada i la cansalada, un grapat de julivert picolat, dos alls pelats i ratllats, i els bolets ben picolats amb el ganivet.
Ho barregem tot ben barrejat, ho salpebrem, i amb aquest barreja, omplim els calamars, i hi posem un escuradents al cap d'amunt, perquĂŠ no s'obrin en courels.
En una cassola de terrissa, fregim: uns alls pelats, dues fulles de llorer, i una ceba picolada, amb oli d'oliva. Quan ĂŠs mig fregit, afegim tomĂ quet fregit, un raig de vĂ­, i el fumet necessari per coure els calamars.
Quan ha bullit una estona, afegim els calamars a foc mĂŠs aviat baix, i deixem que vagin coent-se. A part, fem una picada amb: pa fregit, dos alls pelats, julivert picolat, les ametlles, els pinyons, i una cullerada de xocolata en pols, i un cop passada per la batedora, la reservem.
Quan els calamars, són gairebe cuits, els retirem de la cassola, i passem la batedora elèctrica per la salsa, i la tornem a posar a la cassola, amb l'ajud d'un colador xinès.
Seguidament, afegim els calamars i la picada, deixem coure fins que els calamars sĂłn del tot cuits, i ja ho podrem treure a taula, desprĂŠs d'haver-ho corregit de sal.

1h


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Calamars , farcits de carn i bolets

Enllaça aquesta recepta:

1835 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!