Endivies gratinades, amb prunes, pinyons, i pernil

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre endivies de mida mitjana
  • Aigua
  • Sal
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Salsa Aurora,( beixamel, amb un punt de tomàquet fregit)
  • Vuit prunes,( sense pinyol)
  • Cent cinquanta grams de pinyons
  • Cent cinquanta grams de pernil salat, picolat
  • Suc de llimona ( una llimona)

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa, una mida més gran, que de les de crema.

Elaboració

En un cassó amb aigua bullint, escaldem les prunes i els pinyons, i un cop escaldats, els reservem.
A part, tallem les endivies en dues meitats, i les escaldem amb: aigua, sal, i un raig de llimona. Un cop escaldades, les escorrem, i posem dues meitats en una cassoleta.
Tot seguit, afegim una pruna tallada per la meitat en cada meitat d'endivia, hi posem uns quants pinyons, i tot seguit, afegim el pernil picolat, molt menut.
A continuació, ho cobrim amb la salsa Aurora, ho espolsem amb el formatge ratllat, i hi posem una nou de mantega. Acte seguit, ho enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge és rosset, i ja ho podrem treure a taula amb un plat a sota, per tal de no cremar-se, i !! bon profit!!

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1230 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!