Croquetes de l'Àvia Dolors
												Categoria: 
						
						 Carns
 
						Carns
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
Ingredients
- 2 pits de pollastre (o pits de gallina)
- 1 ceba gran i tallada a trossos - 10 cullerades soperes de farina
- 1 litre de llet
- Sal
- 50 g de mantega
- 100 g de pernil salat del país
Utensilis
- 1 picadora (1-2-3)
- 1 paella
- 1 cassó
- 1 ganivet
- 1 cullera de fusta 
Elaboració
							1- Es dauren els pits de pollastre juntament amb la ceba. Es va remenant fins que quedi ben confitat.
2- Es pica tot amb la picadora 1,2,3. Cal vigilar que no quedi massa triturat.
3- En un cassó es posa la mantega i quan ja és líquida s'hi afegeix la farina i es donen unes quantes voltes. No s'ha de daurar.
4- Ara és el moment d'afegir-hi la llet freda i ja no es deixa de remenar amb el batedor de varetes manual.
5- Quan ja és cuit s'hi afegeix la carn picada amb la ceba. Es va remenant perquè no s'agafi al fons de la cassola fins que la pasta agafi consistència. Exploten com uns cràters. I fan plof! plof! Es deixa coure una mica més vigilant que no s'enganxi ni es cremi i es deixa refredar.
6- Un cop fred es fica a la nevera. Va molt millor per modelar les croquetes.
7. Es dona la forma de croquetes amb dues culleretes de cafè amb llet, es passen per ou i després per farina de galeta o pa ratllat i es fregeixen amb oli ben calent.
														
Notes
El nom de croqueta ve del idioma francès "croquette" que a la vegada ve de la onomatopeia "croc" "crec" "cric" que és el soroll que fa quan mengem quelcom cruixent.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 14067 visites.
 14067 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
								 Joan Corminas
 Joan Corminas![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 40 min.
 40 min. Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Postres i dolços
 Postres i dolços 
  Altres
 Altres Aperitiu
 Aperitiu 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram