Croquetes de l'Àvia Dolors

Ingredients

  • 2 pits de pollastre (o pits de gallina)
  • 1 ceba gran i tallada a trossos - 10 cullerades soperes de farina
  • 1 litre de llet
  • Sal
  • 50 g de mantega
  • 100 g de pernil salat del país

Utensilis

- 1 picadora (1-2-3)
- 1 paella
- 1 cassó
- 1 ganivet
- 1 cullera de fusta

Elaboració

1- Es dauren els pits de pollastre juntament amb la ceba. Es va remenant fins que quedi ben confitat.
2- Es pica tot amb la picadora 1,2,3. Cal vigilar que no quedi massa triturat.
3- En un cassó es posa la mantega i quan ja és líquida s'hi afegeix la farina i es donen unes quantes voltes. No s'ha de daurar.
4- Ara és el moment d'afegir-hi la llet freda i ja no es deixa de remenar amb el batedor de varetes manual.
5- Quan ja és cuit s'hi afegeix la carn picada amb la ceba. Es va remenant perquè no s'agafi al fons de la cassola fins que la pasta agafi consistència. Exploten com uns cràters. I fan plof! plof! Es deixa coure una mica més vigilant que no s'enganxi ni es cremi i es deixa refredar.
6- Un cop fred es fica a la nevera. Va molt millor per modelar les croquetes.
7. Es dona la forma de croquetes amb dues culleretes de cafè amb llet, es passen per ou i després per farina de galeta o pa ratllat i es fregeixen amb oli ben calent.

Notes

El nom de croqueta ve del idioma francès "croquette" que a la vegada ve de la onomatopeia "croc" "crec" "cric" que és el soroll que fa quan mengem quelcom cruixent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

13474 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Dolça diu:
A casa meva les croquetes ens agraden moltíssim, i normalment ( al menys a l'hivern les faig amb la carn del caldo) Aquestes han d'estar superbones.
Jo tinc una manera una mica diferent a l'hora de donar-los la forma. Una vegada tinc la massa ben freda la trec de la nevera i la meva filla és l'encarregada de donar forma i arrebossar, jejej
Moisés de Tomás Rivas diu:
Ostres, la meva àvia es deia Lola. Aquesta me l'apunto Mestre Josué.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: