Croquetes de l'Àvia Dolors

Ingredients

  • 2 pits de pollastre (o pits de gallina)
  • 1 ceba gran i tallada a trossos - 10 cullerades soperes de farina
  • 1 litre de llet
  • Sal
  • 50 g de mantega
  • 100 g de pernil salat del país

Utensilis

- 1 picadora (1-2-3)
- 1 paella
- 1 cassó
- 1 ganivet
- 1 cullera de fusta

Elaboració

1- Es dauren els pits de pollastre juntament amb la ceba. Es va remenant fins que quedi ben confitat.
2- Es pica tot amb la picadora 1,2,3. Cal vigilar que no quedi massa triturat.
3- En un cassó es posa la mantega i quan ja és líquida s'hi afegeix la farina i es donen unes quantes voltes. No s'ha de daurar.
4- Ara és el moment d'afegir-hi la llet freda i ja no es deixa de remenar amb el batedor de varetes manual.
5- Quan ja és cuit s'hi afegeix la carn picada amb la ceba. Es va remenant perquè no s'agafi al fons de la cassola fins que la pasta agafi consistència. Exploten com uns cràters. I fan plof! plof! Es deixa coure una mica més vigilant que no s'enganxi ni es cremi i es deixa refredar.
6- Un cop fred es fica a la nevera. Va molt millor per modelar les croquetes.
7. Es dona la forma de croquetes amb dues culleretes de cafè amb llet, es passen per ou i després per farina de galeta o pa ratllat i es fregeixen amb oli ben calent.

Notes

El nom de croqueta ve del idioma francès "croquette" que a la vegada ve de la onomatopeia "croc" "crec" "cric" que és el soroll que fa quan mengem quelcom cruixent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

14067 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Dolça diu:
A casa meva les croquetes ens agraden moltíssim, i normalment ( al menys a l'hivern les faig amb la carn del caldo) Aquestes han d'estar superbones.
Jo tinc una manera una mica diferent a l'hora de donar-los la forma. Una vegada tinc la massa ben freda la trec de la nevera i la meva filla és l'encarregada de donar forma i arrebossar, jejej
Moisés de Tomás Rivas diu:
Ostres, la meva àvia es deia Lola. Aquesta me l'apunto Mestre Josué.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: