Calamars farcits d'espinacs i picornells

Categoria:

Ingredients

  • 8 calamars de potera d’uns 150 grams cada un
  • 1 ceba grossa
  • 1 manat d’espinacs
  • 4 pebres vermells per torrar
  • 150 grams de bolets, en aquest cas picornells
  • 50 grams de pinyons
  • 100 mil·lilitres de vi blanc
  • 2 grans d’alls
  • Sal i pebre bo
  • Oli d’oliva

4 racions

Elaboració

Untem els pebrots amb oli i els enfornem a 200 °C, al voltant de 30 minuts, i els girem quan ja s'hagin torrat d'un costat.
Mentrestant, rentem els calamars, en netegem l'interior i en retirem la ploma.
Separem el cap, els tentacles i les aletes, i ho tallem tot a trossos molt petits. Reservem el tub del calamar.
Tallem la ceba a daus petits i la sofregim en una paella amb un parell de cullerades d'oli.
Quan estigui daurada, hi afegim les parts del calamar picades i salpebrades, i quan hagin tret l'aigua, hi afegim els pinyons, l'all i els rovellons nets i trossejats.
Ho posem a coure a foc molt fort fins que treguin l'aigua. Hi afegim els espinacs nets, secs i trossejats i els saltem fins que treguin també l'aigua.
Traiem la mescla amb una escumadora, n'escorrem tot el suc i el posem en una olla.
Farcim els calamars amb la mescla de verdura i pinyons i els tanquem amb un escuradents.
Els marquem en una paella amb una mica d'oli calent, fins que quedin daurats per tots els costats.
Posem al foc l'olla amb el suc del farciment juntament amb el vi blanc i, quan arribi a ebullició, hi posem els calamars i els posem a coure a foc lent durant uns 15 minuts.
Cal controlar que no s'evapori el líquid i, si cal, hi afegirem una mica d'aigua.
Pelem els pebrots escalivats i els traiem les llavors.
En un recipient, els triturem amb un gra d'all i 100 mil·lilitres d'oli d'oliva, fins que quedi molt fi i, si és possible, ho passem pel colador xinès perquè la salsa quedi homogènia.
Servim els calamars amb una mica de salsa de pebrots escalivats.

Notes

El picornell (Cantharellus alborufescens), també es conegut per rossinyol d'alzinar, picanell, picorronell o espicatornell.
A més de guisats els picornells es poden preparar estofats, saltats, remenats amb ou, en plats de pasta, arrossos...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1011 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: