Calamars farcits d'espinacs i picornells

Categoria:

Ingredients

  • 8 calamars de potera d’uns 150 grams cada un
  • 1 ceba grossa
  • 1 manat d’espinacs
  • 4 pebres vermells per torrar
  • 150 grams de bolets, en aquest cas picornells
  • 50 grams de pinyons
  • 100 mil·lilitres de vi blanc
  • 2 grans d’alls
  • Sal i pebre bo
  • Oli d’oliva

4 racions

Elaboració

Untem els pebrots amb oli i els enfornem a 200 °C, al voltant de 30 minuts, i els girem quan ja s'hagin torrat d'un costat.
Mentrestant, rentem els calamars, en netegem l'interior i en retirem la ploma.
Separem el cap, els tentacles i les aletes, i ho tallem tot a trossos molt petits. Reservem el tub del calamar.
Tallem la ceba a daus petits i la sofregim en una paella amb un parell de cullerades d'oli.
Quan estigui daurada, hi afegim les parts del calamar picades i salpebrades, i quan hagin tret l'aigua, hi afegim els pinyons, l'all i els rovellons nets i trossejats.
Ho posem a coure a foc molt fort fins que treguin l'aigua. Hi afegim els espinacs nets, secs i trossejats i els saltem fins que treguin també l'aigua.
Traiem la mescla amb una escumadora, n'escorrem tot el suc i el posem en una olla.
Farcim els calamars amb la mescla de verdura i pinyons i els tanquem amb un escuradents.
Els marquem en una paella amb una mica d'oli calent, fins que quedin daurats per tots els costats.
Posem al foc l'olla amb el suc del farciment juntament amb el vi blanc i, quan arribi a ebullició, hi posem els calamars i els posem a coure a foc lent durant uns 15 minuts.
Cal controlar que no s'evapori el líquid i, si cal, hi afegirem una mica d'aigua.
Pelem els pebrots escalivats i els traiem les llavors.
En un recipient, els triturem amb un gra d'all i 100 mil·lilitres d'oli d'oliva, fins que quedi molt fi i, si és possible, ho passem pel colador xinès perquè la salsa quedi homogènia.
Servim els calamars amb una mica de salsa de pebrots escalivats.

Notes

El picornell (Cantharellus alborufescens), també es conegut per rossinyol d'alzinar, picanell, picorronell o espicatornell.
A més de guisats els picornells es poden preparar estofats, saltats, remenats amb ou, en plats de pasta, arrossos...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

646 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: