Bunyols de borratja i pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de borratja
  • Tres talls de pernil salat
  • Aigua
  • Sal
  • Oli de Girasol
  • Un sobre de llevat en pols
  • Mitja ceba
  • Una branca d'api
  • Una fulla de llorer
  • Un brot de julivert picat
  • 400 grams de farina (tamisada)
  • Dos alls pelats (sense el cor)
  • Un ou

10 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Un colador fi
Una espàtula de fusta
Una paella fonda
Una safata plana
Paper de cuina
Una aranya
Paper de cuina
Una safata gran de porcellana
Un ratllador fi
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda posem: aigua, un pessic de sal, una branca d'api, una fulla de llorer, mitja ceba pelada, i quan l'aigua arrenqui el bull, hi afegim la borratja tallada a trossos regular, fins que està ben cuita, l'escorrem i la reservem, tot colant el brou, i el reservem.
Tot seguit, agafem els talls de pernil i els piquem en quadrats ben menuts, i els reservem.
Quan la borratja ja és freda, la piquem ben menuda amb un ganivet i la reservem.
A continuació, en un bol de vidre, posem: un ou, un sobre de llevat en pols, i la farina tamisada, tot seguit hi afegim el brou de coure la borratja, tot remenant amb el batedor de varetes, fins que ja tenim una pasta fina i homogènia, i seguidament hi afegim dos alls ratllats, un grapat de julivert picat molt fi, la borratja picada, i el pernil picat, ho remenem amb l'espàtula de fusta, corregim de sal, ho tapem amb un paper film i ho posem a la nevera unes dues hores.
Passades les dues hores removem la pasta, posem la paella al foc amb força oli de girasol, i quan ja és ben calent, amb dues culleres soperes, anem agafant la pasta, i l'anem fregint tot girant-la amb l'aranya fins que els bunyols estan ben daurats, i els anem posant en una safata plana amb paper de cuina, per tal de treure l'excés d'oli, i tot seguit ja els podem posar en una safata de porcellana, per tal de servir-los a taula.

1h 30min

Notes

La borratja és una verdura que la podem trobar des del més d'octubre, fins el més de març.


Recepta de cuina de Bunyols de borratja i pernil
per Quim Lleonart

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1265 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: