Pa de motlle
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pa
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 g de farina de força
- 300 g d'aigua
- 25 g de llevat fresc
- 25 g de mantega o margarina (a temperatura ambient)
- 10 g de sal
- 15 g de sucre
Elaboració
Posem a escalfar l'aigua. No ha de bullir només l'hem d'escalfar.
En un bol, li posem la farina (millor si abans l'hem escalfada una mica al forn), la sal, el sucre i el llevat esmicolat i a temperatura ambient. Li afegirem poc a poc l'aigua i amb una espàtula de fusta començarem a remenar fins que veiem que ja la podem pastar amb les mans. Treiem la massa del bol i la posem sobre el marbre espolvorejat amb farina i seguirem pastant amb les mans afegint-hi la mantega. Pastarem fins que quedi una massa sense grumolls. No ha de quedar ni molt seca ni molt humida. Si veiem que li falta humitat, afegirem aigua calenta i si veiem que és massa humida afegirem farina. Farem una bola i la posarem en un bol ben net i el suficientment gros per tal que pugui pujar el doble. Ho taparem amb un drap de cotó humit i el posarem en un lloc més aviat calent. Deixarem que dobli el seu volum. Tarda com a mínim unes quatre hores tot depenent de la força del llevat.
Treurem la massa del bol i la tornarem a amassar amb les mans fins que torni al primer volum. Untarem de mantega el motlle on anirà al forn i li posarem la massa. Tornarem a tapar amb un drap humit i ho deixarem que torni a pujar.
Escalfarem el forn a 200 graus i posarem el motlle entre 30 i 45 minuts fins que veiem que la crosta del pa es dora.
Ho treiem del forn, desmotllem el pa i el posem sobre una reixa per tal que es refredi per totes les bandes.
Una vegada fred, ja està llest per a consumir.
Bon profit.
Etiquetes:
Farina Llevat Pa
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1710 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.