Flaó eivissenc
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Pastís
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Eivissa
 Espanya → Eivissa
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
						
						
Ingredients
- Aquests ingredients són per un motllo per a forn de 20 centímetres de diàmetre
Per a la base (cassoleta):
- 250 g de farina
- 1 ou XL
- 50 g de sucre
- 1 polsim de sal
- 65 g de mantega a temperatura ambient
- 1/4 de sobre de llevat en pols
- 1/2 copa d'anís
- 1/2 cullerada cafetera de matafaluga (llavors d'anís)
- 1 llimona
Per al farciment:
- 400 g de mató o de formatge fresc (millor si és de cabra)
- 3 ous XL
- 250 g de sucre
- Fulles d'herba sana (unes quinze)
Elaboració
							Escalfem el forn a 170 graus.
Ens posem a fer la base (cassoleta). En un gibrell per amassar, deixatem l'ou amb el sucre i un polsim de sal fins que augmenti el seu volum el doble. Afegim la mantega a punt de pomada i remenem per tal que es vagi integrant. Li afegim l'anís, la matafaluga prèviament picada en un morter i la pell ratllada de la llimona. Continuem remenant lentament per tal que es vagi barrejant tot. Introduïm lentament el llevat en pols i la farina i amb l'ajuda d'una espàtula anem integrant-ho fins que veiem que podem amassar amb les mans. Amassem sobre el marbre. Les mans han de quedar greixoses i la massa no ha de quedar elàstica. Ha de ser fàcil de treballar. Amassem no més de cinc minuts. Formem una bola i la deixem reposar una estona mentre fem el farciment.
En un bol barregem el mató o formatge fresc, els ous, el sucre i les fulles de l'herba sana picades ben fines. Ho barregem fins que quedi com una crema.
En el motllo li posem un paper per al forn. Agafem la bola de massa i amb l'ajuda d'un corró l'aplanem i la posem al motllo. L'anem estenent amb les mans i la pugem pels laterals formant la cassoleta. Tallem els sobrants de massa i la guardem ja que podem fer crespells. Aboquem el farciment dintre i ho posem al forn duran 45 minuts a 170 graus. Ha de quedar el farciment ben quallat i veurem que queda una pells dorada per damunt.
Desenfornem i deixem que es refredi. Una vegada fred, desemmotllem i ho passem a la plata on el servirem. Li posarem sucre glaç (opcional) i ho adornarem amb uns brots d'herba sana.
Bon profit.
														
 1h 30min
 1h 30min 
 Etiquetes: 
						Farina  Formatge  Mató
 
						Etiquetes: 
						Farina  Formatge  Mató  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 19184 visites.
 19184 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
									 Salvador Soms
 Salvador Soms![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Carns
 Carns Hamburguesa
 Hamburguesa Altres
 Altres 
  
  
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram