Cupcakes de pastisset

Per a aquesta ocasió tan especial hem volgut utilitzar un producte típic de la nostra ciutat, de les terres de l’Ebre. Si hi ha algun dolç realment representatiu d’aquestes nostres terres, n’és sens dubte el pastisset, la recepta del qual ha passat de pares a fills al llarg d’anys, immutable com el propi riu.

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Tortosa
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per a la massa:

  • 80 grams de sucre
  • 80 grams de farina
  • 60 millilitres d’oli d’oliva suau
  • 2 ous “talla M”
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla (nosaltres l’hem utilitzat en pasta)
  • 2 pastissets de cabell d’àngel de Tortosa

Per al farcit:

  • 50 grams de confitura de cabell d’àngel

Per a la crema de mantega (buttercream):

  • 200 grams de mantega (temperatura ambient)
  • 275 grams de sucre glas
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 rajolí de llet
  • Confitura de cabell d’àngel
  • Pastissets minis per decorar

6 racions

Utensilis

Batedora

Elaboració

Preescalfa el teu forn a 180°, 160° si aquest és amb ventilador, i prepara la safata per cupcakes amb 6 càpsules de paper, en aquest cas nosaltres hem fet servir unes metal•litzades que les hem decorat amb una puntilleta a l’estil pubilla.
Tamisa la farina amb el llevat en un bol i reserva.
Bat el sucre amb l’oli verge extra , a poder ser DOP Oli del Baix Ebre – Montsià, és clar!. Afegeix-hi els ous, un a un, fins que s’integrin i la barreja s’aclareixi. Ara es el torn de la farina amb el llevat i ho bats tot a velocitat baixa fins que sigui homogènia. Esmicola la pasta de dos pastissets amb les mans, que no quedin trossos massa grans però tampoc els facis pols, rega-ho amb la mistela i l’anís i mescla-ho tot amb la massa.
Reparteix la barreja per les càpsules, sense omplir més de dos terceres parts. Posa al forn de vint a vint-i-cinc minuts o fins que punxant un escuradents aquest en surti net. Després de deixar refredar 5 minuts al motlle, traspassa els cupcakes a una reixeta fins que es refredin completament. Un cop freds, forada amb el descoratjador de pomes i omple amb la confitura de cabell d’àngel.
El frosting el farem de crema de mantega (buttercream), tamisa el sucre glas i el col•loca en un bol juntament amb la mantega, una culleradeta de vainilla en pasta, un rajolí de llet i dos cullerades de confitura de cabell d’àngel. (Cobreix el bol perquè no hi hagi esquitxades!!), bat a velocitat baixa un minut. Després, puja la potència i bat almenys de 5 – 7 minuts al màxim. Decora els cupcakes usant la màniga pastissera amb el broquet d’estrella oberta i per a acabar-lo de mudar li fiques la meitat d’un pastisset mini.
I aquí els teniu, uns cupcakes amb sabor a tradició, que us transportaran als nostres paisatges, a la nostra història, a les TERRES DE L’EBRE.
L’hora del te.

50min

Notes

Aquesta recepta ha estat finalista del 1er concurs de cupcakes de primavera de la biblioteca Marcel•lí Domingo de Tortosa http://bibliotecamarcellidomingo.blogspot.com.es/2014/03/concurs-cupcakes-de-primavera-i.html


Recepta de cuina de Cupcakes de pastisset

Cupcake de pastisset
per Sergi Queral Tolós

Etiquetes:                                                         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1262 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Mariona Molinas diu:
Ostres ! Segurament està molt bo . Un dia el provaré encara que sembli una miqueta dífici de fer . Manos a la obra que diuen els castellans !!!
Sergi Queral Tolós diu:
Espero que t'agradin, ja ens contaràs.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: