Cupcakes de pastisset

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Tortosa
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per a la massa:

  • 80 grams de sucre
  • 80 grams de farina
  • 60 millilitres d’oli d’oliva suau
  • 2 ous “talla M”
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla (nosaltres l’hem utilitzat en pasta)
  • 2 pastissets de cabell d’àngel de Tortosa

Per al farcit:

  • 50 grams de confitura de cabell d’àngel

Per a la crema de mantega (buttercream):

  • 200 grams de mantega (temperatura ambient)
  • 275 grams de sucre glas
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 rajolí de llet
  • Confitura de cabell d’àngel
  • Pastissets minis per decorar

6 racions

Utensilis

Batedora

Elaboració

Preescalfa el teu forn a 180°, 160° si aquest és amb ventilador, i prepara la safata per cupcakes amb 6 càpsules de paper, en aquest cas nosaltres hem fet servir unes metal•litzades que les hem decorat amb una puntilleta a l’estil pubilla.
Tamisa la farina amb el llevat en un bol i reserva.
Bat el sucre amb l’oli verge extra , a poder ser DOP Oli del Baix Ebre – Montsià, és clar!. Afegeix-hi els ous, un a un, fins que s’integrin i la barreja s’aclareixi. Ara es el torn de la farina amb el llevat i ho bats tot a velocitat baixa fins que sigui homogènia. Esmicola la pasta de dos pastissets amb les mans, que no quedin trossos massa grans però tampoc els facis pols, rega-ho amb la mistela i l’anís i mescla-ho tot amb la massa.
Reparteix la barreja per les càpsules, sense omplir més de dos terceres parts. Posa al forn de vint a vint-i-cinc minuts o fins que punxant un escuradents aquest en surti net. Després de deixar refredar 5 minuts al motlle, traspassa els cupcakes a una reixeta fins que es refredin completament. Un cop freds, forada amb el descoratjador de pomes i omple amb la confitura de cabell d’àngel.
El frosting el farem de crema de mantega (buttercream), tamisa el sucre glas i el col•loca en un bol juntament amb la mantega, una culleradeta de vainilla en pasta, un rajolí de llet i dos cullerades de confitura de cabell d’àngel. (Cobreix el bol perquè no hi hagi esquitxades!!), bat a velocitat baixa un minut. Després, puja la potència i bat almenys de 5 – 7 minuts al màxim. Decora els cupcakes usant la màniga pastissera amb el broquet d’estrella oberta i per a acabar-lo de mudar li fiques la meitat d’un pastisset mini.
I aquí els teniu, uns cupcakes amb sabor a tradició, que us transportaran als nostres paisatges, a la nostra història, a les TERRES DE L’EBRE.
L’hora del te.

50min

Notes

Aquesta recepta ha estat finalista del 1er concurs de cupcakes de primavera de la biblioteca Marcel•lí Domingo de Tortosa http://bibliotecamarcellidomingo.blogspot.com.es/2014/03/concurs-cupcakes-de-primavera-i.html


Recepta de cuina de Cupcakes de pastisset

Cupcake de pastisset
per Sergi Queral Tolós

Etiquetes:                                                         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1068 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Mariona Molinas diu:
Ostres ! Segurament està molt bo . Un dia el provaré encara que sembli una miqueta dífici de fer . Manos a la obra que diuen els castellans !!!
Sergi Queral Tolós diu:
Espero que t'agradin, ja ens contaràs.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!