 
						Crema de porros i patates
Sabem que el calci no només està en els lactis, sinó que per a cobrir la quota d'aquest mineral tan important per a la salut de l'organisme, podem tirar mà a aliments d'origen vegetal com ara el porro, que és una bona alternativa per sumar calci a teus plats.
Un plat que inclogui 200 grams de porro, pot oferir-nos 130 mg de calci, la qual cosa representa major proporció del mineral que el que ofereix uns 100 ml de llet. Així, aquest mineral que podem afegir a diferents preparacions, pot ser de gran ajuda per assolir la quota diària de calci de 1000 mg.
Ja sigui en un guisat, en un saltat, com a part d'una sopa o una salsa, en un pastís o empanada, podem afegir porro i sumar calci a la nostra dieta amb ajuda d'aquest vegetal que a més, contribueix donant molt sabor i aroma a les nostres menjars.
												Categoria: 
						
						 Sopes i cremes
 
						Sopes i cremes
						
						
						
						Tipus de plat: Crema
						
						
						Dieta: 						vegetariana
						
						Estació:  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 3 porros (només la part més blanca)
- 1 ceba (millor tendra o de Figueres)
- 1 gra d'all.
- 2 patates blanques de mida mitjana.
- Aigua ,oli i 30 grs. de mantega.
- 150 c.c. de crema de llet (opcional)
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							En un recipient amb capacitat a l'estil wok, i sobre el foc, posar l'oli i el tall de mantega. Quan la mantega estigui desfeta posar la part blanca dels porros laminada a trossos prims, l'all també laminat i la ceba igualment tallada. Salar, i a foc mig, deixar que tot s'estovi. Anar remenant fins que estigui molt fet. Aquest pas és molt important. Cap pressa.
Mentrestant pelar i laminar tranquil·lament les patates. Afegir-les al recipient i barrejar. Posar sal i pebre. Semi tapar i tornar a deixar una estona perquè les patates estiguin gairebé desfetes.
Si has fet el primer pas a consciència i has tallat les patates primes, veuràs que és un moment.
Quan tot està gairebé desfet, afegir l'aigua (l'aigua ha de sobrepassar tres dits el sofregit) i deixar que bulli suaument durant uns deu minuts. Tritureu amb la batedora. Afegeix, si es vol, 150 c.c. de crema de llet i rectificar de sal i pebre. Servir o deixar refredar.
														
 30min
  30min 
Notes
•En fer el sofregit de les cremes no es pot tenir mai pressa. És un pas importantíssim.
• La mantega no es pot substituir per margarina. En tot cas, posar només oli.
• Ha de tenir un punt interessant de pebre.
• Si la vol guardar per dos o tres dies és recomanable posar la crema de llet cada vegada. Els lactis es tornen agres amb els canvis de temperatura.
• L'aigua millor que sigui mineral.
• També es pot fer amb brou en lloc d'aigua, però llavors treu molt el gust original dels ingredients.
 Etiquetes: 
						30 min  Aigua  All  Batedora  Brou  Calci  Ceba  Crema  Crema de llet  Fàcil  Hivern  Mantega  Mineral  Oli  Patata  Pebre  Porro  Salut  Sopa  Tardor  Vegetal
 
						Etiquetes: 
						30 min  Aigua  All  Batedora  Brou  Calci  Ceba  Crema  Crema de llet  Fàcil  Hivern  Mantega  Mineral  Oli  Patata  Pebre  Porro  Salut  Sopa  Tardor  Vegetal  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 18934 visites.
 18934 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Llegums i verdures
 Llegums i verdures Carns
 Carns Postres i dolços
 Postres i dolços Natilles
 Natilles 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes
 Altres
 Altres




 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram