Crema de porros i patates

Sabem que el calci no només està en els lactis, sinó que per a cobrir la quota d'aquest mineral tan important per a la salut de l'organisme, podem tirar mà a aliments d'origen vegetal com ara el porro, que és una bona alternativa per sumar calci a teus plats.
Un plat que inclogui 200 grams de porro, pot oferir-nos 130 mg de calci, la qual cosa representa major proporció del mineral que el que ofereix uns 100 ml de llet. Així, aquest mineral que podem afegir a diferents preparacions, pot ser de gran ajuda per assolir la quota diària de calci de 1000 mg.

Ja sigui en un guisat, en un saltat, com a part d'una sopa o una salsa, en un pastís o empanada, podem afegir porro i sumar calci a la nostra dieta amb ajuda d'aquest vegetal que a més, contribueix donant molt sabor i aroma a les nostres menjars.

Ingredients

  • 3 porros (només la part més blanca)
  • 1 ceba (millor tendra o de Figueres)
  • 1 gra d'all.
  • 2 patates blanques de mida mitjana.
  • Aigua ,oli i 30 grs. de mantega.
  • 150 c.c. de crema de llet (opcional)

4 racions

Elaboració

En un recipient amb capacitat a l'estil wok, i sobre el foc, posar l'oli i el tall de mantega. Quan la mantega estigui desfeta posar la part blanca dels porros laminada a trossos prims, l'all també laminat i la ceba igualment tallada. Salar, i a foc mig, deixar que tot s'estovi. Anar remenant fins que estigui molt fet. Aquest pas és molt important. Cap pressa.
Mentrestant pelar i laminar tranquil·lament les patates. Afegir-les al recipient i barrejar. Posar sal i pebre. Semi tapar i tornar a deixar una estona perquè les patates estiguin gairebé desfetes.
Si has fet el primer pas a consciència i has tallat les patates primes, veuràs que és un moment.
Quan tot està gairebé desfet, afegir l'aigua (l'aigua ha de sobrepassar tres dits el sofregit) i deixar que bulli suaument durant uns deu minuts. Tritureu amb la batedora. Afegeix, si es vol, 150 c.c. de crema de llet i rectificar de sal i pebre. Servir o deixar refredar.

30min

Notes

•En fer el sofregit de les cremes no es pot tenir mai pressa. És un pas importantíssim.

• La mantega no es pot substituir per margarina. En tot cas, posar només oli.

• Ha de tenir un punt interessant de pebre.

• Si la vol guardar per dos o tres dies és recomanable posar la crema de llet cada vegada. Els lactis es tornen agres amb els canvis de temperatura.

• L'aigua millor que sigui mineral.

• També es pot fer amb brou en lloc d'aigua, però llavors treu molt el gust original dels ingredients.


Recepta de cuina de Crema de porros i patates
Crema de porro i patata
per Sergi Queral Tolós

Etiquetes:                                             Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

17174 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Cristina Cea López diu:
Una fantàstica crema de porros, ben sencilla i ben gustosa si no lo afegeixes crema de llet. Amb un ou escalfat està increïble

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: