Crema de porros i patates

Ingredients

  • 3 porros (només la part més blanca)
  • 1 ceba (millor tendra o de Figueres)
  • 1 gra d'all.
  • 2 patates blanques de mida mitjana.
  • Aigua ,oli i 30 grs. de mantega.
  • 150 c.c. de crema de llet (opcional)

4 racions

Elaboració

En un recipient amb capacitat a l'estil wok, i sobre el foc, posar l'oli i el tall de mantega. Quan la mantega estigui desfeta posar la part blanca dels porros laminada a trossos prims, l'all també laminat i la ceba igualment tallada. Salar, i a foc mig, deixar que tot s'estovi. Anar remenant fins que estigui molt fet. Aquest pas és molt important. Cap pressa.
Mentrestant pelar i laminar tranquil·lament les patates. Afegir-les al recipient i barrejar. Posar sal i pebre. Semi tapar i tornar a deixar una estona perquè les patates estiguin gairebé desfetes.
Si has fet el primer pas a consciència i has tallat les patates primes, veuràs que és un moment.
Quan tot està gairebé desfet, afegir l'aigua (l'aigua ha de sobrepassar tres dits el sofregit) i deixar que bulli suaument durant uns deu minuts. Tritureu amb la batedora. Afegeix, si es vol, 150 c.c. de crema de llet i rectificar de sal i pebre. Servir o deixar refredar.

30min

Notes

•En fer el sofregit de les cremes no es pot tenir mai pressa. És un pas importantíssim.

• La mantega no es pot substituir per margarina. En tot cas, posar només oli.

• Ha de tenir un punt interessant de pebre.

• Si la vol guardar per dos o tres dies és recomanable posar la crema de llet cada vegada. Els lactis es tornen agres amb els canvis de temperatura.

• L'aigua millor que sigui mineral.

• També es pot fer amb brou en lloc d'aigua, però llavors treu molt el gust original dels ingredients.


Recepta de cuina de Crema de porros i patates

Crema de porro i patata
per Sergi Queral Tolós

Etiquetes:                                           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12562 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!