Crema de carbassa


La carbassa pastissera és una espècie de carabassa , dins del gènere Cucurbita, normalment de color taronja quan està madura. És d'origen sud-americà i tenen una forma molt variable sent segons les varietats globulars
, oblongues o ovoides (i poden pesar fins a 36 kg). Normalment es mengen cuites i es fan pastissos o sopes , com és el cas que avui ens ocupa.




[caption id="attachment_23601" align="aligncenter" width="300"]Carbassa gegant conreada als EUA especialment per a concursos. Carbassa gegant conreada als EUA especialment per a concursos.[/caption]

Actualment als Estats Units s'utilitzen les carbasses principalment per a ser decorades, un cop buides, a la festa de Halloween amb aquelles cares tan característiques de les pel·lícules de terror i també es fan els típics concursos de conrear la carbassa més gran, en aquests casos el seu pes pot arribar fins als 1000 kg .

La crema o sopa de carbassa és molt sana i té molta aportació nutricional. Aquest plat es recomana especialment per a dietes de persones vegetarianes i per a vegans. Avui us presentem una recepta de crema de carbassa molt fàcil i ràpida que es triga tant, o menys, que en elaborar una sopa de sobre. Amb l'avantatge que aquesta és casolana i molt més saludable. T'animes a provar la crema de carbassa?

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 400 gr. de  Carbassa
  • 3  Pastanagues
  • 1  Porro  (la part blanca)
  • 1  Patata  (200 0.300 gr)
  • 100 ml. de  Nata
  • Oli d'oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

En una olla a pressió posem totes les verdures netes i tallades a trossets.Cobrim d'aigua.
Fem una culleradeta d'oli d'oliva i assaonem.
Tapem i deixem coure a foc mitjà-baix 20 minuts. El temps dependrà de com sigui la teva olla a pressió, que segur que ja li tens agafat el punt. Més o menys el mateix que quan cous verdures per elaborar un puré.
Destapem, si veiem que té molta aigua i ens pot deixar la crema alguna cosa liquada traiem i reservem una mica de brou.
La resta ho triturem a la Thermomix o batedora juntament amb la nata i un fil d'oli d'oliva en cru.
Provem el punt de sal i servim la crema de carbassa molt calenteta.

30min

Notes

Si tenim una mica de temps podem preparar una graciosa salsera amb la mateixa carbassa buidant-la uniformement (tal com veiem en la imatge).


Recepta de cuina de Crema de carbassa

Crema de carbassa
per Sergi Queral Tolós

Etiquetes:                                 Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1873 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!