Empanada de carn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 culleradeta de pebre
  • 2 o 4 filets de llom de vedella, depenen del gruix
  • 2 culleradetes d’oli d’oliva
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet pesto
  • 1 rotlle de pasta de milfulls fresca
  • 1 ou, lleugerament batut
  • 1 cullerada d’aigua freda
  • Molt d’amor

2 racions

Utensilis

Tallador en forma de cor

Elaboració

Sempre que relacionem Sant Valentí amb menjar ho fem sobretot amb les postres, dolços i xocolates decorats sense mesura.Avui vull compartir alguna cosa diferent, un bon bistec amb molt d’amor.
Per arrodonir el menú farem servir pèsols cuits al vapor. Us recomano començar el sopar de Sant Valentí amb una amanida, alguna cosa lleugera per trencar el gel. Per descomptat, no pot faltar una ampolla de cava per brindar.
Primer de tot, per fer la recepta, amuntega els bistecs un sobre l’altre, si són de formes irregulars, lliga’ls amb fil de cuina abans de posar-los a la paella perquè s’aguantin bé junts.
Que els filets es daurin per ambdós costats, assegura’t que no queda massa cru al centre. Elimina els cordills en acabar.
Mentre, estira la massa de pasta de milfulls en forma de cub, que sigui prou gran com per cobrir tota la carn.
Una vegada que la carn estigui ben daurada cobreix-li una de les cares amb salsa pesto de tomàquet. Posa els filets al centre de la massa amb el pesto cap avall.
Amb un tallador de galetes en forma de cor talla dos extrems de la massa, et quedaran els cors per decorar després. Embolica la massa al voltant dels filets, que quedi tot ben tapat com si fos un fardell. Dóna la volta al fardell, de manera que quedi la salsa de tomàquet a la part superior i posa-ho en una safata de forn.
Mulla un pinzell amb una barreja d’aigua i ou i pinta tota la part superior perquè quedi més brillant i et sigui més fàcil enganxar els dos cors que hem tallat abans, s’enforna de 22 a 25 minuts a 190 º C. Un cop cuit presenta-ho amb guarnició de pèsols. No oblidis portar a casa un ram de roses vermelles per al dia de Sant Valentí, i posar-les en el centre de taula . Pots decorar la taula amb tovallons de tela i espelmes de color vermell per donar-li al sopar del Dia de Sant Valentí encara més caliu. I és clar, farem una mica de xocolata per a les postres ?

25min


Recepta de cuina de Empanada de carn

Empanada de carn
per Sergi Queral Tolós

Etiquetes:                 Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

977 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
Quan es celebra sant Valentí amb tant entusiasme, és que s'està molt enamorat...
Sergi Queral Tolós diu:
Hahaha, si, l'amor és un dels motors de la cuina, sens dubte.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!