Empanadilles de la iaia
La meva àvia en sap molt de fer empanadilles, ella diu que abans les feia per centenars, i la veritat és que no n’he provat mai cap altra com les seves. Ara m’he fet amb la recepta, shhhhh… és un secret, però no m’he pogut estar de compartir-la amb vosaltres. Espero que us agradi.
Ingredients
Per a la massa:
- 1 Quinto de cervesa
- 0.5 got oli d'oliva
- Sal
- Farina
Per al farciment:
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 llauna de tonyina
- 0.5 pot olives farcides
- 100g pinyons
- 1 ou dur
- 20g pa ratllat
- Pèsols
6 racions
Elaboració
Per preparar la massa ens caldrà un quinto, mig got d’oli d’oliva i un polsim de sal, amb això farem per a unes 30 empanadilles.
Després de barrejar-ho tot en un bol afegim farina, no hi ha una proporció exacta, un cop hagi agafat consistència ho tirem sobre del pedrís, net i enfarinat perquè no s’enganxi, i continuarem afegint-hi farina i amassant fins que la pasta no se’ns pegui a les mans.
I per al farciment no hi ha cosa més fàcil però resultona. Sofregit de ceba i pebrot vermell, posem una llauna de tonyina amb oli i tot, olives farcides tallades en làmines, una bosseta de pinyons, un ou dur tallat en quadrets i una mica de pa ratllat. Jo, fins i tot he vist posar-hi pèsols.
De la massa fem boletes i aquestes les aixafem fins aconseguir platerets fins d’uns 8 cm de diàmetre.
Posem una culleradeta del farcit i ho pleguem, aquí be la tècnica. Potser el pas més difícil de tots, a l’estil pastisset, de totes maneres si no ho sabem fer sempre es pot acudir a la forquilla, però no és el mateix. Es posa a fregir amb abundant oli i voilà, les millors crestes del món.
30min

Etiquetes:
Ceba Cervesa Crestes Empanadilles Farina Iaia Massa Oli Olives Ou Ou dur Pa ratllat Pastisset Pebrot vermell Pèsols Pinyons Rapid Recepta Secret Senzill Sofregit Tonyina
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5911 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hahaha, si, l'amor és un dels motors de la cuina, sens dubte.
Espero que t'agradin, ja ens contaràs.
Gracies, ho tindré en compte. Però l’autèntic cuiner i artífex d’aquesta recepta es en David Gimenez, a ell li dec el...