Empanadilles de la iaia

Ingredients

Per a la massa:

  • 1 Quinto de cervesa
  • 0.5 got oli d'oliva
  • Sal
  • Farina

Per al farciment:

  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 llauna de tonyina
  • 0.5 pot olives farcides
  • 100g pinyons
  • 1 ou dur
  • 20g pa ratllat
  • Pèsols

6 racions

Elaboració

Per preparar la massa ens caldrà un quinto, mig got d’oli d’oliva i un polsim de sal, amb això farem per a unes 30 empanadilles.
Després de barrejar-ho tot en un bol afegim farina, no hi ha una proporció exacta, un cop hagi agafat consistència ho tirem sobre del pedrís, net i enfarinat perquè no s’enganxi, i continuarem afegint-hi farina i amassant fins que la pasta no se’ns pegui a les mans.
I per al farciment no hi ha cosa més fàcil però resultona. Sofregit de ceba i pebrot vermell, posem una llauna de tonyina amb oli i tot, olives farcides tallades en làmines, una bosseta de pinyons, un ou dur tallat en quadrets i una mica de pa ratllat. Jo, fins i tot he vist posar-hi pèsols.
De la massa fem boletes i aquestes les aixafem fins aconseguir platerets fins d’uns 8 cm de diàmetre.
Posem una culleradeta del farcit i ho pleguem, aquí be la tècnica. Potser el pas més difícil de tots, a l’estil pastisset, de totes maneres si no ho sabem fer sempre es pot acudir a la forquilla, però no és el mateix. Es posa a fregir amb abundant oli i voilà, les millors crestes del món.

30min


Etiquetes:                                             Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3380 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!