Empanadilles de la iaia
La meva àvia en sap molt de fer empanadilles, ella diu que abans les feia per centenars, i la veritat és que no n’he provat mai cap altra com les seves. Ara m’he fet amb la recepta, shhhhh… és un secret, però no m’he pogut estar de compartir-la amb vosaltres. Espero que us agradi.
Ingredients
Per a la massa:
- 1 Quinto de cervesa
- 0.5 got oli d'oliva
- Sal
- Farina
Per al farciment:
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 llauna de tonyina
- 0.5 pot olives farcides
- 100g pinyons
- 1 ou dur
- 20g pa ratllat
- Pèsols
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Per preparar la massa ens caldrà un quinto, mig got d’oli d’oliva i un  polsim de sal, amb això farem per a unes 30 empanadilles. 
Després de barrejar-ho tot en un bol afegim farina, no hi ha una proporció exacta, un cop hagi agafat consistència ho tirem sobre del pedrís, net i enfarinat perquè no s’enganxi, i continuarem afegint-hi farina i amassant fins que la pasta no se’ns pegui a les mans.
I per al farciment no hi ha cosa més fàcil però resultona. Sofregit de ceba i pebrot vermell, posem una llauna de tonyina amb oli i tot, olives farcides tallades en làmines, una bosseta de pinyons, un ou dur tallat en quadrets i una mica de pa ratllat. Jo, fins i tot he vist posar-hi pèsols.
De la massa fem boletes i aquestes les aixafem fins aconseguir platerets fins d’uns 8 cm de diàmetre. 
Posem una culleradeta del farcit i ho pleguem, aquí be la tècnica. Potser el pas més difícil de tots, a l’estil pastisset, de totes maneres si no ho sabem fer sempre es pot acudir a la forquilla, però no és el mateix. Es posa a fregir amb abundant oli i voilà, les millors crestes del món.
														
 30min
  30min 
 Etiquetes: 
						Ceba  Cervesa  Crestes  Empanadilles  Farina  Iaia  Massa  Oli  Olives  Ou  Ou dur  Pa ratllat  Pastisset  Pebrot vermell  Pèsols  Pinyons  Rapid  Recepta  Secret  Senzill  Sofregit  Tonyina
 
						Etiquetes: 
						Ceba  Cervesa  Crestes  Empanadilles  Farina  Iaia  Massa  Oli  Olives  Ou  Ou dur  Pa ratllat  Pastisset  Pebrot vermell  Pèsols  Pinyons  Rapid  Recepta  Secret  Senzill  Sofregit  Tonyina  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 8923 visites.
 8923 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 Montse Cañellas Robert
 Montse Cañellas Robert![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures Ous i làctics
 Ous i làctics Sopes i cremes
 Sopes i cremes 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Guisat
 Guisat Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  Postres i dolços
 Postres i dolços 
  Salses
 Salses
 Carns
 Carns





 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram