Bajoques ofegades de la iaia paquita

Ingredients

  • 1Kg. de bajoques rodonetes
  • 4 o 5 patates
  • 3 o 4 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet madur
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 fulla de llorer
  • 1 taseta d’oli
  • 1 gotet de vi negre
  • 2 cullaredetes de café de pebre vermell
  • Sal
  • Pebre negre
  • 3 gots d’aigua
  • 1 pastilla de caldo concentrat(opcional)
  • (però, com diria la iaia Paquita, queden més gustoses)

4 racions

Elaboració

Es netegen les bajoques, es tallen les patates a daus, es talla la pastanaga a trosets, no massa petits, es posa tot junt amb la resta d'ingredients, en cru, dins l’olla exprés. Si no es té olla exprés es pot posar en una olla normal, amb un plat amb aigua al damunt.

Depén del recipient triga més o menys, però, en olla exprés és una mitja horeta.

45min

Notes

La recepta és de la meva sogre, Paquita Torrents, una persona i una cuinera excepcional.


Recepta de cuina de Bajoques ofegades de la iaia paquita

Foto: Josefina Rion Torrents

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6964 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Josep-Maria Badia diu:
A la primera versió vaig escriure "bajoques estofades", en realitat la Paquita deia "ofegades".

Afegir comentari
 

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: