Peus de porc
Ingredients
- 4 potes
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 4 grans d’all
- Sal, oli, pebre, llorer i julivert
- 2 bitxos
- Un xorret de conyac
I per a la picada:
- 6 o 8 ametlles, 4 o 6 avellanes i un secallet de pa.
Elaboració
Aquest és un plat elaborat amb els peus del porc, un dels animals més ben aprofitats. Hi ha nombroses receptes arreu dels Països Catalans,totes molt apreciades i amb força tradició.
Hi ha mols detractors de les “potes de ministre”, la seva textura gelatinosa i el nom del plat poden fer tirar enrere a més d’un, però un cop els proves en quedes encantat. Certament és un producte molt bo. A mi és un plat que m’encanta. És perfecte per a un bon esmorzar de forquillai ganivet.
Aquesta es una recepta molt senzilla però amb molt de temps de cocció, més d’1h.
Primer netejarem molt bé les potes, us recomano comprar-les crues i bullir-les a casa, encara que les podeu trobar ja bullides també. A continuació les courem duran uns 30 minuts amb aigua abundant, sal, un grapat de pebre i 2 fulles de llorer.
Agafarem una altra casolà i farem un sofregit de ceba, tomàquet, all i julivert i el xorret de conyac, quan estigui llest el passarem pel Turmix.
Traiem tota l’aigua de les potes i les incorporarem juntament amb el sofregit i la picada que haurem fet prèviament a una cassola amb una mica d’aigua. Poseu les guindilles.Ho fem coure tot junt uns 30 o 40 minuts més, fins que vegem com la carn es comença a desenganxar de l’òs.
És molt important que la segona cocció sigui d’uns 30 minuts o més, així es barrejaran tots els gustos, i ens farem un tip de sucar-hi pa.
1h 20min

Etiquetes:
All Ametlles Avellanes Bitxo Ceba Conyac Peus Peus de porc Picada Porc
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4424 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hahaha, si, l'amor és un dels motors de la cuina, sens dubte.
Espero que t'agradin, ja ens contaràs.
Gracies, ho tindré en compte. Però l’autèntic cuiner i artífex d’aquesta recepta es en David Gimenez, a ell li dec el...