Crespells de Mallorca

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 Kg de farina
  • 250 g de saïm
  • 250 g de sucre
  • 3 vermells d'ou
  • 1 got petit de suc de taronja
  • 1 got petit d'oli d'oliva
  • Pell d'una llimona ratllada
  • Canyella en pols
  • Sucre glaç (opcional)

Elaboració

En un ribell per amassar, posem el saïm a temperatura ambient, els vermells d'ou, el suc de taronja i l'oli. Ho barregem tot molt bé amb una espàtula fins que quedi una crema fina i sense grumolls. Incorporem el sucre, la pell de la llimona ratllada i la canyella. Continuem barrejant. Anem incorporant poc a poc la farina i barrejant-la amb l'espàtula. S'ha de barrejar i no amassar. Quan veiem que ha quedat una massa uniforme fem boles petites i amb l'ajut d'un corró l'aplanem que quedi d'un centímetre de gruixut més o menys. Amb l'ajut d'un got el tallem o bé es poden emprar motlles de figures per a fer galetes. Les anem dipositant en una safata plana per al forn untada amb oli. Ho posem a fer al forn pre-escalfat a 160 graus durant 20 minuts.
Els treiem del forn i els posem sobre una reixa per tal que es refredin. Una vegada freds, ja es poden menjar. Opcionalment, es poden espolvorejar amb sucre glaç.
Bon profit.

1h 30min


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4720 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!