Crespells de Mallorca
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació: primavera
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg de farina
- 250 g de saïm
- 250 g de sucre
- 3 vermells d'ou
- 1 got petit de suc de taronja
- 1 got petit d'oli d'oliva
- Pell d'una llimona ratllada
- Canyella en pols
- Sucre glaç (opcional)
Elaboració
En un ribell per amassar, posem el saïm a temperatura ambient, els vermells d'ou, el suc de taronja i l'oli. Ho barregem tot molt bé amb una espàtula fins que quedi una crema fina i sense grumolls. Incorporem el sucre, la pell de la llimona ratllada i la canyella. Continuem barrejant. Anem incorporant poc a poc la farina i barrejant-la amb l'espàtula. S'ha de barrejar i no amassar. Quan veiem que ha quedat una massa uniforme fem boles petites i amb l'ajut d'un corró l'aplanem que quedi d'un centímetre de gruixut més o menys. Amb l'ajut d'un got el tallem o bé es poden emprar motlles de figures per a fer galetes. Les anem dipositant en una safata plana per al forn untada amb oli. Ho posem a fer al forn pre-escalfat a 160 graus durant 20 minuts.
Els treiem del forn i els posem sobre una reixa per tal que es refredin. Una vegada freds, ja es poden menjar. Opcionalment, es poden espolvorejar amb sucre glaç.
Bon profit.
1h 30min
Etiquetes:
Crespells Farina Galetes Saïm
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5791 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.