Crespells de Mallorca

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 Kg de farina
  • 250 g de saïm
  • 250 g de sucre
  • 3 vermells d'ou
  • 1 got petit de suc de taronja
  • 1 got petit d'oli d'oliva
  • Pell d'una llimona ratllada
  • Canyella en pols
  • Sucre glaç (opcional)

Elaboració

En un ribell per amassar, posem el saïm a temperatura ambient, els vermells d'ou, el suc de taronja i l'oli. Ho barregem tot molt bé amb una espàtula fins que quedi una crema fina i sense grumolls. Incorporem el sucre, la pell de la llimona ratllada i la canyella. Continuem barrejant. Anem incorporant poc a poc la farina i barrejant-la amb l'espàtula. S'ha de barrejar i no amassar. Quan veiem que ha quedat una massa uniforme fem boles petites i amb l'ajut d'un corró l'aplanem que quedi d'un centímetre de gruixut més o menys. Amb l'ajut d'un got el tallem o bé es poden emprar motlles de figures per a fer galetes. Les anem dipositant en una safata plana per al forn untada amb oli. Ho posem a fer al forn pre-escalfat a 160 graus durant 20 minuts.
Els treiem del forn i els posem sobre una reixa per tal que es refredin. Una vegada freds, ja es poden menjar. Opcionalment, es poden espolvorejar amb sucre glaç.
Bon profit.

1h 30min


Recepta de cuina de Crespells de Mallorca

Crespells

Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

10039 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: