Pa de pagés

Ingredients

  • 500 g de farina de força
  • 25 g de llevat fresc de forner
  • 1'5 gots d'aigua mineral baixa de calç i clor
  • Sal

Elaboració

Posem en un gibrell per amassar la farina passada per un sedàs, el llevat a temperatura ambient, un polsim de sal i l'aigua prèviament escalfada (tèbia). Amb l'ajuda d'una espàtula ho barregem tot fins que veiem que ja ho podem amassar amb les mans. Posem farina sobre el marbre de la cuina i amassem. Veurem que al començament la massa s'aferra a les mans però a mesura que anem amassant veurem que va quedant més sòlid. Ho amassem una estona llarga fins que veiem que queda una massa elàstica. Formem una bola i la dipositem en el mateix gibrell per amassar, el tapem amb un drap de cotó humit i ho deixem reposar en un lloc calent duran unes quatre hores o fins que veiem que ha doblat el seu volum.
Tornem a amassar una estona més i tornem a formar una bola. Posem farina en una lleixa per al forn i li dipositem la massa, li fem uns talls superficials i ho tornem a tapar per tal que torni a pujar. Escalfem el forn a 200 graus i posem la lleixa amb la massa a fer-se duran 45 minuts. Quan veiem que la crosta ja s'ha endurit, posem una estona a gratinar per tal que es torri una mica de sobre. Traiem el pa del forn i el posem sobre una reixa per tal que es refredi per totes les bandes.
Una vegada s'ha refredat, ja el podem consumir.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1732 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!