Espardenya de Pagès, amb escalivada i anxoves

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una llesca de pa de pagès de mig, ( D.O. pa català )
  • Escalivada, sense ceba
  • Un tomacó
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Quatre filets d'anxova naturals, dessalats
  • Un grà d'all, pelat

1 racions

Elaboració

Primer de tot, torrem la llesca de pa, hi freguem l'all, i tot seguit, la suquem amb el tomacó. Seguidament, posem l'escalivada damunt, procurant fer la figura de les quatre barres, i tot seguit, sobre de les tires de pebrot, posem un filet d'anxova damunt de cadasquna. Seguidament, posem un polsim de sal, i un bon raig d'oli d'oliva, i ja la podrem servir a taula.

30min

Notes

En el món de la cuina, hi han dos tipus d'espardenyes,: les que es crien a les roques, sobretot a la Costa Brava, que són un marisc preuat i excel·lent, i les més senzilles, que no són res més, que llesques de pa de pagès, torrades, untades amb tomàquet.
Farem tantes espardenyes com persones seguin a taula.
A la ciutat de Reus, capital del Baix Camp, ( Tarragonès), l'associació de Flequers, han tret al mercat un pa de pagès, que l'anomenen " Pa de Pagès Catala, amb D.O. ".
No és res més, que un excel·lent pa, com tots els que es fan en tota la geografia del nostre païs.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2125 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!