Espardenya de Pagès, amb escalivada i anxoves
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Entrepà
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- Una llesca de pa de pagès de mig, (D.O. pa català)
- Escalivada, sense ceba
- Un tomacó
- Sal
- Oli d'oliva
- Quatre filets d'anxova naturals, dessalats
- Un grà d'all, pelat
1 racions
Elaboració
Primer de tot, torrem la llesca de pa, hi freguem l'all, i tot seguit, la suquem amb el tomacó. Seguidament, posem l'escalivada damunt, procurant fer la figura de les quatre barres, i tot seguit, sobre de les tires de pebrot, posem un filet d'anxova damunt de cadasquna. Seguidament, posem un polsim de sal, i un bon raig d'oli d'oliva, i ja la podrem servir a taula.
30min
Notes
En el món de la cuina, hi han dos tipus d'espardenyes,: les que es crien a les roques, sobretot a la Costa Brava, que són un marisc preuat i excel·lent, i les més senzilles, que no són res més, que llesques de pa de pagès, torrades, untades amb tomàquet.
Farem tantes espardenyes com persones seguin a taula.
A la ciutat de Reus, capital del Baix Camp, ( Tarragonès), l'associació de Flequers, han tret al mercat un pa de pagès, que l'anomenen " Pa de Pagès Catala, amb D.O. ".
No és res més, que un excel·lent pa, com tots els que es fan en tota la geografia del nostre païs.
Etiquetes: La cuina d'hivern La cuina de l'espardenya Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4184 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.