Escalivada amb ganyims i anxoves

Ingredients

  • Ganyims
  • Anxoves (de llauna)
  • Pebrots vermells
  • Albergínies
  • Tomàquets madurs
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Una safata plana pel forn
Un bol de vidre gran
Una safata de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, escalivem les verdures. Qui pugui fer-ho a la brasa, millor, però sinó, també ho podem fer en el forn. Els ganyims, els dessalem un dia abans, tot anar cambiant l'aigua.
Un cop escalivades les verdures, les pelem, les tallem a trossos menuts, i les posem en un bol. Seguidament, afegim els ganyims i les anxoves tallats a trossets. Després ratllem els tomàquets, i ho barregem tot plegat. Ho fiquem en una safata, ho amanim amb força oli d'oliva, ho espolsem amb pebre negre en pols, i ja és llest per menjar.
Nota- Aquesta recepta, la podem servir damunt una llesca de pa de pagès torrada i regada amb oli d'oliva. ! és excel·lent !

30min

Notes

Els ganyims són la tonyina salada, de color més fosc.
Pel contrari, hi ha la tonyina de color més clar, que és més fina, peró també és més cara.
Gastronomicament parlant, són més gustossos els ganyims, que la tonyina més clara.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4485 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: