Puré de patata, amb arengada fregida, i tomàquet al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de patates
  • Quatre arengades
  • Dos tomàquets madurs
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Formatge ratllat
  • Mitja ceba picolada
  • Tres tires de bacó picolades
  • Aigua

4 racions

Elaboració

En un cassó amb aigua i sal, bullim les patates amb pell. Quan són cuites, les reservem.
Quan són fredes, les pelem, i amb l'ajut d'una foquilla, les anem aixafant.
Mentrestant, en una safata, posem els tomàquets tallats en dues meitats, els salpebrem, i els hi posem un rajoli d'oli d'oliva, i un polsim de formatge ratllat.
Seguidament, el posem en el forn a 180º, fins que el formatge és rosset.
A part, en una paella amb oli, fregim :la ceba picolada, i el bacó. Després afegim el pure, i ho coem tot plegat. Seguidament, amb l'ajut d'una cassoleta de terrissa de la mida de fer crema, fem un motlle en el centre del plat.
A part, netegem les arengades, els hi traiem el cap i les escates, i les fregim amb oli d'oliva. Després, les posem cada una damunt el motlle del puré, les reguem amb un xic d'oli de fregir-les, i hi afegim el tomàquet, i ja les podem servir a taula.

40min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1345 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!