Sopa medicinal

Ingredients

  • Dues cebes grosses
  • Farigola
  • Dos alls
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pa torrat
  • Un litre d'aigua o suc de brou.

4 racions

Utensilis

Una olla, una cullera de fusta i un batedora elèctrica.

Elaboració

Sofregir la ceba, feta a trossos, durant uns cinc minuts.
Afegir l'aigua i la sal, o el brou. Que bulli durant mitja hora o tres quarts.
S'hi tira la farigola, s'apaga el foc i es deix reposar una estona i es cola.
S'hi afegeix el pa torrat, els alls a trossets i un bon raig d'oli d'oliva. Es deix reposar uns moments i es tritura.
Es serveix calent.

1h

Notes

Aquesta sopa és curativa, ja que aprofitem les sustàncies medicinals de la ceba, la ferigola i els alls. Ens protegirà, també de la grip... de la A de la B..., en fí, de totes les grips hagudes i per haver.
Porveu-ho!


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1888 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

7 comentaris:

Mª Lluïsa Vidal diu:
Hola Mercé. T'envio aquesta sopa, tal com em vas demanar. Espero que la probis i que t'agradi
Jordi Bosch Negre diu:
Ostres m´ha fet gràcia aquesta recepte , a casa n´avia sentit a parlar a l´avia d´una recepte molt semblant aquesta , dic molt semblant per que no recordo ara mateix els ingredients que ella explicava. I ja posats , recordo que parlant d´aquestes sopes, ells ens parlava vegades del caldo per malalts. M´ha fet gràcia la recepte i mi ha fet pensar. Salutacions.
Merçe diu:
Aquesta sopa la feien abans amb pa talladet i farigola, ceba i era molt bona pels refredats.
antoni diu:
Hola Maria Lluïsa
Avui la provaré que fa molt fred i aixina entraré en calor a la teva salut
ramon diu:
Aquesta sopa o molt semblant la feia la meva mare
quan estavam acostipats.
Silvia López diu:
El sofregit de la ceba es fa en una paella apart, M.Luisa Vidal ?
Joan Corminas diu:
Amiga Sílvia:
Com que aquesta recepta és del 8 de desembre de 2009, fa 7 anys, no sé si la Maria Lluïsa Vidal et contestarà a la teva pregunta. Per si de cas jo et dono la meva opinió, Pots, tranquil·lament fer el sofregit de ceba directa ment a l'olla on cuinaràs la sopa. Seguidament afegeix l'aigua o el brou, amb la corresponent sal i deixa coure una mitja hora.
Espero que la Maria Lluïsa, si ens llegeix, no s'enfadi per la meva intromissió, però ho he fet per ajudar-te en el teu dubte.
Amb una forta abraçada. Joan.c


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!