Risotto a la piamontesa

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia → Tot el païs
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues escalunyes mitjanes
  • Mantega
  • Quatre brins de safrà
  • Mig got de vi blanc sec
  • 400 grams d'arròs tipus bomba
  • 150 grams de formatge ratllat tipus Parmesà
  • Brou de pollastre [Veure recepta]

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una cullera de fusta
Un bol de vidre de mida mitjana

Elaboració

Primerament, fem el brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet el colem i el reservem calent damunt de la planxa.
A part, en un bol de vidre posem mig cullerot de brou amb quatre brins de safrà ho remenem amb una cullera, i ho reservem.
Seguidament, posem mantega en una cassola, i sofregim les escalunyes picades molt fines tot remenant amb la cullera de fusta, i quan veiem que ja són transparentes, hi afegim l'arròs i anem remenant poc a poc, i tot seguit afegim mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, anem afegint-hi el brou de mica en mica sense deixar de remenar, i quan veiem que l'arròs gairebé ja esta en el seu punt de cuit, hi afegim el brou amb el safrà i si cal hi afegim una mica més de brou, corregim de sal i ja podem afegir-hi el formatge ratllat, sense deixar de remenar, fins que ja tenim el risotto a punt per servir a taula.

2h


Recepta de cuina de Risotto a la piamontesa

Mise en place
per Quim Lleonart

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

224 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: