
Risotto a la piamontesa
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Itàlia
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Dues escalunyes mitjanes
- Mantega
- Quatre brins de safrà
- Mig got de vi blanc sec
- 400 grams d'arròs tipus bomba
- 150 grams de formatge ratllat tipus Parmesà
- Brou de pollastre
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cullera de fusta
Un bol de vidre de mida mitjana
Elaboració
Primerament, fem el brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet el colem i el reservem calent damunt de la planxa.
A part, en un bol de vidre posem mig cullerot de brou amb quatre brins de safrà ho remenem amb una cullera, i ho reservem.
Seguidament, posem mantega en una cassola, i sofregim les escalunyes picades molt fines tot remenant amb la cullera de fusta, i quan veiem que ja són transparentes, hi afegim l'arròs i anem remenant poc a poc, i tot seguit afegim mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, anem afegint-hi el brou de mica en mica sense deixar de remenar, i quan veiem que l'arròs gairebé ja esta en el seu punt de cuit, hi afegim el brou amb el safrà i si cal hi afegim una mica més de brou, corregim de sal i ja podem afegir-hi el formatge ratllat, sense deixar de remenar, fins que ja tenim el risotto a punt per servir a taula.
2h

Etiquetes:
La cuina dels risottos
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1218 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...