Risotto a la piamontesa
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Itàlia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dues escalunyes mitjanes
- Mantega
- Quatre brins de safrà
- Mig got de vi blanc sec
- 400 grams d'arròs tipus bomba
- 150 grams de formatge ratllat tipus Parmesà
- Brou de pollastre
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cullera de fusta
Un bol de vidre de mida mitjana
Elaboració
Primerament, fem el brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet el colem i el reservem calent damunt de la planxa.
A part, en un bol de vidre posem mig cullerot de brou amb quatre brins de safrà ho remenem amb una cullera, i ho reservem.
Seguidament, posem mantega en una cassola, i sofregim les escalunyes picades molt fines tot remenant amb la cullera de fusta, i quan veiem que ja són transparentes, hi afegim l'arròs i anem remenant poc a poc, i tot seguit afegim mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, anem afegint-hi el brou de mica en mica sense deixar de remenar, i quan veiem que l'arròs gairebé ja esta en el seu punt de cuit, hi afegim el brou amb el safrà i si cal hi afegim una mica més de brou, corregim de sal i ja podem afegir-hi el formatge ratllat, sense deixar de remenar, fins que ja tenim el risotto a punt per servir a taula.
2h
Etiquetes: La cuina dels risottos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2430 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.