Risotto amb xoriç i xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams d'arròs tipus bomba Montsià
  • 500 grams de xampinyons naturals
  • Dues tires de xoriç (xistorra)
  • Una ceba tendra picolada
  • Dos alls tendres picolats
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • 100 grams de formatge de bola ratllat
  • Julivert picolat
  • Oli d'oliva

5 racions

Utensilis

Un wok de mida gran
Una espàtula de fusta
Una paella gran

Elaboració

Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva saltem els xampinyons ben nets i laminats amb un polsim de sal, i quan ja estan ben fregits, els retirem del foc, i quan ja són freds, els picolem amb un ganivet, i els reservem.
Seguidament, agafem les tires de xoriç, i les tallem en trossos ben petits, i ho reservem.
A continuació, en el wok amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba tendra i els alls tendres ben picolats, i quan tot plegat ja és fregit, afegim els xampinyons i el xoriç, ho remenem amb l'espàtula de fusta, i tot seguit afegim l'arròs i ho menem amb l'espàtula de fusta, i tot seguit afegim tres cullerots de brou de pollastre, i anem remenant a foc baix, i si veiem que necessita més brou, n'afegim poc a poc sense deixar de remenar, i quan l'arròs ja és gairebé cuit, corregim de sal, i hi afegim el formatge ratllat, i seguim remenant, fins que tot el conjunt ja és cuit al nostre gust, i ja ho podrem anar repartint en cinc plats fondos i ho servirem a taula amb una mica de julivert picolat pel d'amunt de cada plat.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

552 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!