Risotto de maduixes
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Risotto
						
						Típica de:  Itàlia
 Itàlia
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 350 gr d'arròs carnaroli,
- 100 gr de ceba,
- 100 ml de vi negre o rosat,
- 200 gr de maduixes netes,
- 80 gr de mantega,
- 1 litre de brou de verdures i
- 40 ml de nata líquida.
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Aquest plat es prepara amb el mateix arròs que qualsevol risotto, amb arròs carnaroli o el arborio, que tenen la qualitat d'absorbir molt líquid, i resultar melosos per fora i lleugerament al dente, per dins. 
Comencem posant a coure el brou de verdures i un cop bull baixem el foc al mínim i el mantenim sempre calent. 
En una altra cassola, ofeguem la ceba ben picada amb la mantega, i quan està transparent, afegim l'arròs, que mourem fins que estigui també transparent. 
Una vegada en aquest punt, hi afegim el vi a poc a poc perquè no refredi l'arròs i deixem que ho absorbeixi, fins que es quedi sense líquid. 
En aquest risotto, pel seu color, podem fer servir vi negre o rosat o fins i tot vermut vermell, en lloc del tradicional vi blanc. 
A continuació, afegim el brou calent amb un cullerot, deixant que l'arròs prengui el brou abans d'afegir un nou cullerot. I alhora, movem perquè no se'ns adherència a la part de baix. Seguim així, durant uns 17 a 20 minuts, segons el tipus d'arròs, provant fins que estigui al punt. 
Mentrestant, anem netejant les maduixes, i reservem dues o tres per decorar. Fiquem la resta de les maduixes en un got batedor amb la nata líquida i donem uns tocs amb la batedora, però sense arribar a triturar del tot, és preferible que deixem algun trosset que donarà més presència a les maduixes al plat al final. 
Quan l'arròs li faltin uns cinc minuts afegim el batut de maduixes, en dos o tres vegades perquè no se'ns talli la cocció i movem perquè es barregi. 
Acabem quan l'arròs tingui un punt cremós i decorem amb les maduixes reservades.
														
 25min
  25min 
Notes
Aquesta recepta de risotto de maduixes, és un magnífic entrant, o si de cas, una guarnició de luxe, ja que té el sabor d'un risotto de verdures, encara que té el perfum de la maduixa, que sense envair totalment el plat, li dóna un toc refrescant. També pot ser estupenda com a guarnició d'uns pits de pollastre a la planxa, que agrairan la seva companyia.
 Etiquetes: 
						Maduixes
 
						Etiquetes: 
						Maduixes  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1669 visites.
 1669 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Postres i dolços
 Postres i dolços 
  Pastís
 Pastís 
  
  
  
 
 Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram