Risotto de maduixes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 350 gr d'arròs carnaroli,
  • 100 gr de ceba,
  • 100 ml de vi negre o rosat,
  • 200 gr de maduixes netes,
  • 80 gr de mantega,
  • 1 litre de brou de verdures i
  • 40 ml de nata líquida.

4 racions

Elaboració

Aquest plat es prepara amb el mateix arròs que qualsevol risotto, amb arròs carnaroli o el arborio, que tenen la qualitat d'absorbir molt líquid, i resultar melosos per fora i lleugerament al dente, per dins.
Comencem posant a coure el brou de verdures i un cop bull baixem el foc al mínim i el mantenim sempre calent.
En una altra cassola, ofeguem la ceba ben picada amb la mantega, i quan està transparent, afegim l'arròs, que mourem fins que estigui també transparent.
Una vegada en aquest punt, hi afegim el vi a poc a poc perquè no refredi l'arròs i deixem que ho absorbeixi, fins que es quedi sense líquid.
En aquest risotto, pel seu color, podem fer servir vi negre o rosat o fins i tot vermut vermell, en lloc del tradicional vi blanc.
A continuació, afegim el brou calent amb un cullerot, deixant que l'arròs prengui el brou abans d'afegir un nou cullerot. I alhora, movem perquè no se'ns adherència a la part de baix. Seguim així, durant uns 17 a 20 minuts, segons el tipus d'arròs, provant fins que estigui al punt.
Mentrestant, anem netejant les maduixes, i reservem dues o tres per decorar. Fiquem la resta de les maduixes en un got batedor amb la nata líquida i donem uns tocs amb la batedora, però sense arribar a triturar del tot, és preferible que deixem algun trosset que donarà més presència a les maduixes al plat al final.
Quan l'arròs li faltin uns cinc minuts afegim el batut de maduixes, en dos o tres vegades perquè no se'ns talli la cocció i movem perquè es barregi.
Acabem quan l'arròs tingui un punt cremós i decorem amb les maduixes reservades.

25min

Notes

Aquesta recepta de risotto de maduixes, és un magnífic entrant, o si de cas, una guarnició de luxe, ja que té el sabor d'un risotto de verdures, encara que té el perfum de la maduixa, que sense envair totalment el plat, li dóna un toc refrescant. També pot ser estupenda com a guarnició d'uns pits de pollastre a la planxa, que agrairan la seva companyia.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1634 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: