
Coca de cireres
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Per a la massa de la coca.
- 150 ml de llet
- 80 gr de sucre
- 50 gr de mantega
- 3 ous
- 25 gr de llevat fresc de forner
- 1 polsim de sal
- 500 gr de farina
- Per a la cobertura.
- 500 gr de cireres
- 1 ou per pintar
- Sucre abundant.
8 racions
Elaboració
1- Fem la pasta, i per a això hem de desfer primer el llevat en la llet que la tindrem tébia. La posem en un bol gran.
2- Després afegim al bol la farina, el sucre, la mantega a punt pomada ( a temperatura ambient) la sal i els ous. Batrem uns 10 minuts amb varetes elèctriques. Ens quedarà finalment una bola de massa.
3- Posem a escalfar el forn a 180º. Estirarem la massa en una safata àmplia de forn amb un paper vegetal. Ens deuria quedar una massa d'un dit de grossor aproximadament.
4- Damunt de la massa posem les cireres i deixarem fermentar 1 hora. Pintarem tota la massa amb ou i posarem el sucre per damunt abundantment, la fiquem al forn uns 20 minutos, fins que vegem que la coca està ja daurada.
1h 30min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2325 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Fernanda disculpa per no contestar abans! Ja fa uns quants anys que faig aquesta recepta per a Sant Blai, amb les mateixes...
Hola Mireia! En primer lloc et demano disculpes per no contestar abans, he hagut d'estar allunyada de vosaltres per uns mesos...
Bon dia Alícia! Anima't fer-ho, a la teva família i amistats els encantarà! Mira jo ho vaig posar a la...
Bona tarda Jordi! És un dels meus preferits, té un sabor increlible ... és espectacular! Gràcies a tu per fer-ho. Una...
Antonio, fes-ho t'encantarà i quedaràs molt bé davant de la família o dels amics!