Coca de cireres

Ingredients

  • Per a la massa de la coca.
  • 150 ml de llet
  • 80 gr de sucre
  • 50 gr de mantega
  • 3 ous
  • 25 gr de llevat fresc de forner
  • 1 polsim de sal
  • 500 gr de farina
  • Per a la cobertura.
  • 500 gr de cireres
  • 1 ou per pintar
  • Sucre abundant.

8 racions

Elaboració

1- Fem la pasta, i per a això hem de desfer primer el llevat en la llet que la tindrem tébia. La posem en un bol gran.
2- Després afegim al bol la farina, el sucre, la mantega a punt pomada ( a temperatura ambient) la sal i els ous. Batrem uns 10 minuts amb varetes elèctriques. Ens quedarà finalment una bola de massa.
3- Posem a escalfar el forn a 180º. Estirarem la massa en una safata àmplia de forn amb un paper vegetal. Ens deuria quedar una massa d'un dit de grossor aproximadament.
4- Damunt de la massa posem les cireres i deixarem fermentar 1 hora. Pintarem tota la massa amb ou i posarem el sucre per damunt abundantment, la fiquem al forn uns 20 minutos, fins que vegem que la coca està ja daurada.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3635 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

7 comentaris:

Mireia Mateu diu:
Aquest cap de setmana vaig estar a Reus i en caig comprar una a la pastisseria Pedreny.....sóc de Barcelona i no l'havia provat mai.....em va agradar molt.....provaré de fer-la.....
Mª Pilar López diu:
Oh!! Que gran pastisseria que és aquesta,és la més antiga que hi ha a Reus.
Aquesta coca es comença ha fer en els mesos de maig i juny.
Però el dia que és obligat menjar-la és el dia de Corpus, durant aquest dia surten els gegants i ballen pels carrers i les places i des de fa molts anys l'ajuntament obsequia cada any aquest dia, a les persones que s'apropen a la plaça Mercadal i sobretot als nens que vénen amb els seus mestres, es posen al terra per menjar-se la coca i veure ballar als gegants.
T'animo a que la facis, ja veuràs que et sortirà fantàsticament bé.
Lo (st) Indequitxen diu:
Felicitats Maria Pilar, la coca té un aspecte impressionant. Aquest cap de setmana provo de fer-la. Una pregunta, les cireres són confites o fresques ?
Que maques que són les tradicions i poder conservar-les encara més. No creus ? Aquí a la Costa Brava també n'hi ha un munt que tenen a veure amb la gastronomia.
Mª Pilar López diu:
Moltes gràcies!!
Les cireres són naturals, un petit consell quan li posis les cireres procura que siguin madures, i fes un tall per la part que clavem a la coca, això fa que deixin anar el seu suc i la combinació en mossegar és perfecta, fruita, sucre i bescuit.
Tota Catalunya està plena de tradicions i llegendes que fan referència a la gastronomía
No s'han de deixar que morin les tradicions.
una salutació i si la fas ja em diràs si t'ha agradat
Lo (st) Indequitxen diu:
Uau!!! Boníssima. Ja l'he feta, la teva i la de la revetlla. Apa, dues coques aquesta setmana. I les cireres i donen una nota de frescor deliciosa. Molt bona, sí senyora. Siau
Mireia Mateu diu:
Hola Pilar,
He fet la coca i no he aconseguit fer la bola que dius a la recepta, la pasta m'ha quedat com un xiclet....m'ha quedat molt bona de gust i aspecte impressionant!!!! però no m'ha quedat molt esponjosa....l'haurem de sucar amb llet. Saps que hem pot haver passat?????
De totes maneres intentaré tornar-la a fer.
Mª Pilar López diu:
Hola Mireia! En primer lloc et demano disculpes per no contestar abans, he hagut d'estar allunyada de vosaltres per uns mesos obligatòriament.
Em sap molt greu que no et sortís bé, la veritat és que no que et va passar, potser la massa et va agafar aire corrent i va quedar espantada.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: