Llet d'ametlles
Categoria:
Begudes
Tipus de plat: Batut
Dieta: vegetariana
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una tassa plena d'ametlles crues de les d'esmorzar (220gr)
- Tres tasses d'esmorzar d'aigua embotellada.
- Canyella, cardamom, vainilla, sucre etc (al gust)
4 racions
Utensilis
Colador de roba o metalic o una bosseta de cotó.
Batedora
Elaboració
No cal que treguis la pell a les ametlles, no alterarà el gust (però jo ho vaig fer)
El que sí heu de fer és deixar-les en remull amb aigua durant tota la nit,(perquè s'hidratin bé) passades aquestes hores, es llança l'aigua i s'esbandeixen les ametlles diverses vegades amb aigua neta.
Incorporareu les ametlles netes a una batedora.Incorpora les tres tasses d'aigua i bat-lo tot durant uns minuts. Si no disposes batedora pots utilitzar una minipimer, només has de tenir en compte que trigareu més temps, però el resultat és pràcticament el mateix. Has batre fins que no quedin restes d'ametlles, sinó una pasta. En aquest moment pots afegir l'aroma que més t'agradi per intensificar el gust de la teva llet d'ametlles i seguir batent. No és obligatori però li donarà un toc diferent. Pots utilitzar canyella, vainilla, cardamom ... el que vulguis.
Un cop tinguis la barreja ben batuda, és el moment de colar per obtenir la llet d'ametlles. Per a això, necessitareu un recipient i un colador de tela o malla fina, preferiblement el primer. Si no disposes de cap d'aquests coladors, pots utilitzar una bossa de cotó, un drap fi de cotó net o gasa. En cas d'utilitzar el drap, tela de cotó o gasa, hauràs posar-lo a un colador comú, i aquest sobre el recipient.
Simplement has de posar el colador sobre el recipient i abocar-hi la barreja. El procés de colar la llet et portarà uns minuts ja que la pasta que va quedar de les ametlles és bastant espessa. Per accelerar el procés, agafa una cullera i mou la barreja a poc a poc... Si ho feu en un saquet de roba, el pressioneu amb força amb les mans, per esprémer tota la substància.
I ja està feta la llet d'ametlles... la poseu a la nevera en una ampolla o gerra i la tapeu, i podreu disposar-ne durant uns 5 dies sense que es faci malbé.
Quan tinguis la llet colada, pots utilitzar la pasta sobrant per fer una salsa d'ametlles o unes galetes de civada.
30min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8938 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Fernanda disculpa per no contestar abans! Ja fa uns quants anys que faig aquesta recepta per a Sant Blai, amb les mateixes...
Hola Mireia! En primer lloc et demano disculpes per no contestar abans, he hagut d'estar allunyada de vosaltres per uns mesos...
Bon dia Alícia! Anima't fer-ho, a la teva família i amistats els encantarà! Mira jo ho vaig posar a la...
Bona tarda Jordi! És un dels meus preferits, té un sabor increlible ... és espectacular! Gràcies a tu per fer-ho. Una...
Antonio, fes-ho t'encantarà i quedaràs molt bé davant de la família o dels amics!