Llom a la taronja

Ingredients

  • 1 Kg de llom de porc, en un sol troç
  • 2 Cebes
  • 4 Taronges per al suc + 1 per a decorar
  • 2 Dents d'all
  • Unes branquetes de julivert
  • Sal , pebre
  • 2 Cullerades soperes rases de sucre
  • Oli d'oliva

6 racions

Elaboració

-1 Tallem les cebes en juliana, i les reservem a part, fins que les necessitem.
-2 Salpebrem bé el llom, per tot arreu.
-3 Posem una cassola al foc, ( més o menys de les mateixa dimensió que la del troç del llom ) amb un raig generós d'oli d'oliva, l'escalfarem fins que l'oli gairebé fumegi i posarem el tros de llom, el qual daurarem pels quatre cantons a foc alegre.
-4 Seguidament li incorporem la ceba i les dues dents d' alls, partits per la meitat. Baixarem el foc i deixarem que la ceba s'estovi, ( Mentrestant que la ceba s'està fent , fem el suc de les 4 taronges )
-5 Un cop estigui toveta la ceba, li incorporarem el suc de les taronges, el sucre, el julivert i tapem la cassola, baixem el foc, i ho deixarem coure molt lentament . ( Si veiem que s'està quedant sense suc ​​, incorporarem mig got d'aigua ( ben calent , mai freda ).
-6 El llom ja s'haurà reduït i ens interessa que suc ​​el cobreixi , el posarem doncs a una cassola més petita, i li donarem la volta al llom. Passada una hora o hora i quart el llom ja estarà tendre , el treurem i el deixem refredar completament .
-7 Escalfem el suc de la cassola, el posem en un got de minipimer i triturem, ho passem per un colador xinès . Col · loquem en una cassola plana el llom tallat en forma d'espiral , li incorporem la salsa i decorarem amb la taronja que ens haviem reservat tallant-la a rodanxes.
Apunt per servir i per portar a taula ! !

1h 15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6943 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Mª Pilar López diu:
Antonio, fes-ho t'encantarà i quedaràs molt bé davant de la família o dels amics!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: