Llom a la taronja
Ingredients
- 1 Kg de llom de porc, en un sol troç
- 2 Cebes
- 4 Taronges per al suc + 1 per a decorar
- 2 Dents d'all
- Unes branquetes de julivert
- Sal , pebre
- 2 Cullerades soperes rases de sucre
- Oli d'oliva
6 racions
Elaboració
-1 Tallem les cebes en juliana, i les reservem a part, fins que les necessitem.
-2 Salpebrem bé el llom, per tot arreu.
-3 Posem una cassola al foc, ( més o menys de les mateixa dimensió que la del troç del llom ) amb un raig generós d'oli d'oliva, l'escalfarem fins que l'oli gairebé fumegi i posarem el tros de llom, el qual daurarem pels quatre cantons a foc alegre.
-4 Seguidament li incorporem la ceba i les dues dents d' alls, partits per la meitat. Baixarem el foc i deixarem que la ceba s'estovi, ( Mentrestant que la ceba s'està fent , fem el suc de les 4 taronges )
-5 Un cop estigui toveta la ceba, li incorporarem el suc de les taronges, el sucre, el julivert i tapem la cassola, baixem el foc, i ho deixarem coure molt lentament . ( Si veiem que s'està quedant sense suc , incorporarem mig got d'aigua ( ben calent , mai freda ).
-6 El llom ja s'haurà reduït i ens interessa que suc el cobreixi , el posarem doncs a una cassola més petita, i li donarem la volta al llom. Passada una hora o hora i quart el llom ja estarà tendre , el treurem i el deixem refredar completament .
-7 Escalfem el suc de la cassola, el posem en un got de minipimer i triturem, ho passem per un colador xinès . Col · loquem en una cassola plana el llom tallat en forma d'espiral , li incorporem la salsa i decorarem amb la taronja que ens haviem reservat tallant-la a rodanxes.
Apunt per servir i per portar a taula ! !
1h 15min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4187 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Fernanda disculpa per no contestar abans! Ja fa uns quants anys que faig aquesta recepta per a Sant Blai, amb les mateixes...
Hola Mireia! En primer lloc et demano disculpes per no contestar abans, he hagut d'estar allunyada de vosaltres per uns mesos...
Bon dia Alícia! Anima't fer-ho, a la teva família i amistats els encantarà! Mira jo ho vaig posar a la...
Bona tarda Jordi! És un dels meus preferits, té un sabor increlible ... és espectacular! Gràcies a tu per fer-ho. Una...
Antonio, fes-ho t'encantarà i quedaràs molt bé davant de la família o dels amics!