Blaiets

Ingredients

  • 350 g de farina
  • 125 g de sucre
  • 125 g de mantega
  • 2 ous
  • 1 ou per pintar
  • 1 cp. de sucre vainillat
  • 1 cp de llevat químic
  • La ratlladura de mitja llimona.

20 racions

Elaboració

Abans de començar a fer la recepta traurem la mantega de la nevera i els ous, perquè estiguin a temperatura d'ambient.
1-Posem a escalfar el forn a 200º C
2-Amb la mantega a textura de pomada, la barregem amb el sucre fins que obtinguem una crema blanquinosa.
3-Apart, batem els ous fins que quedin esponjosos. Llavors hi afegim el el sucre vainillat, la ratlladura de la mitja llimona, la crema de mantega, la farina a la qual haurem afegit el llevat, (l'afegim de mica en mica fins que ja no n'admeti més, a mi em va anar bé fer-ho a cullerades). Ho treballem fins que ens quedi una massa llisa.
4-A continuació, l'allisem amb el corró a un gruix de 3mm, més o menys.
5-Tallem amb el motllo les galetes i a sobre hi escrivim "St. Blai"
Si no teniu un motlle ovalat, el podeu fabricar vosaltres, desmunteu un que tingueu rodó i li doneu forma ovalada.... jo ho he fet així, amb una broqueta poseu St.Bai
6-Els pinteu amb l'altre ou restant, abans de ficar-los al for.
Ara ja només queda posar-les a la safata del forn amb paper sulfuritzat i enfornar-les uns 10'.
Ara només cal deixar-los refredar. Quan més rato passen fets milloren... així que espereu-vos i no els mengeu acabats de fer!!!

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1413 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
Hola Mª Pilar. El dia de Sant Blai vaig fer la recepta teva dels blaiets, i em van sortir molt bons, l'unica pega és, que com a motlle vaig fe servir un tap d'ampolla de plastic i em sortien rodonets i molt bonics, peró quan els agafava per posar-los a la safata del forn em quedaven de totes les formes menys rodons, no sé si faltava farina o que, jo vaig posar les quantitats exactes de la teva recepta, un altre dia ho tornaré a provar a veure si em surten millor
una abraçada
Mª Pilar López diu:
Fernanda disculpa per no contestar abans! Ja fa uns quants anys que faig aquesta recepta per a Sant Blai, amb les mateixes quantitats que poso a la recepta i surten bé .Pienso que el que t'ha passat és és que has deixat massa prima la massa, i per això es deformen, deixa-li una miqueta més de gruix i veuràs que no es deformen.
Si li poses més de farina a la massa et sortiran molt dures! És fàcil d'aconseguir un motlle ovalat, si a casa tens motlles de fer galetes de llautó rodons ho el desmuntes amb cura i li vas donant forma ovalada amb les mans el tornes a muntar i fer Blaitets!!  Una abraçada


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!