Receptes.cat

      La web amb més receptes de cuina en català del món

  •  Inici
  •  Cerca
  •  Fòrum
  •  Ajuda
  •  Entrar
  •  Registra't
  •  Recuperar contrasenya
  • Amanides i entrants
  • Sopes i cremes
  • Arrossos i pastes
  • Llegums i verdures
  • Carns
  • Peixos i mariscos
  • Ous i làctics
  • Postres i dolços
  • Salses
  • Begudes
  • Altres

Últimes receptes

  • Baguet amb formatge raclet, coberta de cogombreBaguet amb formatge raclet, coberta de cogombre
  • Fulles de col de Savoia, farcidesFulles de col de Savoia, farcides
  • Braç de gitano d'espinacs
  • Pollastre rostit amb herbes provençals i patatesPollastre rostit amb herbes provençals i patates
  • Llenties estofades amb xixorrites, patates i ous picolats
  • Coca de bròquilCoca de bròquil
  • Pannacotta a l'alfàbrega amb grosellesPannacotta a l'alfàbrega amb groselles
  • Fideus a la cassola amb costella porc i carn picada
  • Espaguetis amb espinacs i gambesEspaguetis amb espinacs i gambes
  • Carbassó farcit de carnCarbassó farcit de carn

Etiquetes

  • A provar
  • Alt Empordà
  • Amanida
  • Amanides
  • Amanides d'hivern
  • Amanides de primavera
  • Amanides de primavera-estiu
  • Amanides de tardor
  • Aperitiu
  • Aperitius
  • Aprofitaré aquesta recepta
  • Arròs
  • Avellanes DOReus
  • Bacallà
  • Bolets
  • Canelons
  • Carabassa
  • Carbassa
  • Cargols
  • Carn
  • Carns
  • Carpaccio
  • Carxofes
  • Ceba
  • Cena fácil
  • Cigrons
  • Cister
  • Conill
  • Crema
  • Cremes
  • Cuina amb xixorrites
  • Cuina d'hivern
  • Cuina de primavera
  • Cuina de primavera-estiu
  • Cuina de Quaresma
  • Cuina de tardor
  • Cuina de tardor-hivern
  • Cuina dels potatges
  • Cuina marinera
  • Cuina per les festes
  • Dolç
  • Dolços
  • Entrants
  • Esmorzars de forquilla
  • Estiu
  • Estofat
  • Fàcil
  • Farina
  • Fideus
  • Formatges
  • França
  • Fruita
  • Galetes
  • Gambes
  • Gelat
  • Ha de estar boníssim
  • Italia
  • Ivorra
  • L'enigmàtic món de les salses
  • La cuina d'hivern
  • La cuina de l'espardenya
  • La cuina de la graella
  • La cuina de la pasta
  • La cuina de les coques
  • La cuina de les cremes calentes
  • La cuina de les cremes fredes
  • La cuina de les fregitel·les
  • La cuina de les guarnicions
  • La cuina de les manetes de porc
  • La cuina de les paupiets de llenguado
  • La cuina de les petxines de pelegrí
  • La cuina de les postres
  • La cuina de les sopes
  • La cuina de les truites
  • La cuina del calçot
  • La cuina del fuagràs
  • La cuina del magret d'ànec
  • La cuina del Wok
  • La cuina dels aperitius
  • La cuina dels arrebossats
  • La cuina dels arrossos
  • La cuina dels bolets
  • La cuina dels bunyols
  • La cuina dels estofats
  • La cuina dels gratinats
  • La cuina dels macarrons
  • La cuina dels ous
  • La cuina dels ous remenats
  • La cuina dels platillos
  • La cuina dels popets
  • La cuina dels potatges
  • La cuina dels rostits
  • La meva cuina amb conill
  • La meva cuina del bacallà
  • La meva cuina del conill
  • La Segarra
  • Lenigmàtic món de les salses
  • Llegums
  • Macarrons
  • Mantegues compostes
  • Marisc
  • Marisc i crustacis
  • Molt bona
  • Musclos
  • Nadal
  • Ou
  • Ous
  • Paella
  • Pasta
  • Pasta de full
  • Pastis
  • Patata
  • Patates
  • Peix
  • Pèsols
  • Pollastre
  • Postre
  • Postres
  • Primers
  • Quaresma
  • Rap
  • Receptes del delta de l'ebre
  • Salses
  • Suquets
  • Tardor
  • Truita
  • Truites
  • Vegetariana
  • Verdura
  • Verdures
  • Xampinyons
  • Xocolata


Participa al concurs millor recepta del mes de febrer i guanya un lot de productes de Galetes Birba

  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Correu-e
  • WhatsApp

Blaiets

Categoria: Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Estació: primavera   estiu   tardor   hivern  
Dificultat: Mitjana

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 350 g de farina
  • 125 g de sucre
  • 125 g de mantega
  • 2 ous
  • 1 ou per pintar
  • 1 cp. de sucre vainillat
  • 1 cp de llevat químic
  • La ratlladura de mitja llimona.

20 racions

Elaboració

Abans de començar a fer la recepta traurem la mantega de la nevera i els ous, perquè estiguin a temperatura d'ambient.
1-Posem a escalfar el forn a 200º C
2-Amb la mantega a textura de pomada, la barregem amb el sucre fins que obtinguem una crema blanquinosa.
3-Apart, batem els ous fins que quedin esponjosos. Llavors hi afegim el el sucre vainillat, la ratlladura de la mitja llimona, la crema de mantega, la farina a la qual haurem afegit el llevat, (l'afegim de mica en mica fins que ja no n'admeti més, a mi em va anar bé fer-ho a cullerades). Ho treballem fins que ens quedi una massa llisa.
4-A continuació, l'allisem amb el corró a un gruix de 3mm, més o menys.
5-Tallem amb el motllo les galetes i a sobre hi escrivim "St. Blai"
Si no teniu un motlle ovalat, el podeu fabricar vosaltres, desmunteu un que tingueu rodó i li doneu forma ovalada.... jo ho he fet així, amb una broqueta poseu St.Bai
6-Els pinteu amb l'altre ou restant, abans de ficar-los al for.
Ara ja només queda posar-les a la safata del forn amb paper sulfuritzat i enfornar-les uns 10'.
Ara només cal deixar-los refredar. Quan més rato passen fets milloren... així que espereu-vos i no els mengeu acabats de fer!!!

1h

Per Mª Pilar López


Recepta de cuina de Blaiets

per Mª Pilar López

Etiquetes: Ningú ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Receptes › Postres i dolços › Galetes › Blaiets

Enllaça aquesta recepta: Receptes.cat/recepta6568

1157 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



[Send]
Enviar
[Print]
Imprimir
[Comment]
Comentar
[correct]
Suggerir una correcció

2 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
Hola Mª Pilar. El dia de Sant Blai vaig fer la recepta teva dels blaiets, i em van sortir molt bons, l'unica pega és, que com a motlle vaig fe servir un tap d'ampolla de plastic i em sortien rodonets i molt bonics, peró quan els agafava per posar-los a la safata del forn em quedaven de totes les formes menys rodons, no sé si faltava farina o que, jo vaig posar les quantitats exactes de la teva recepta, un altre dia ho tornaré a provar a veure si em surten millor
una abraçada
Mª Pilar López diu:
Fernanda disculpa per no contestar abans! Ja fa uns quants anys que faig aquesta recepta per a Sant Blai, amb les mateixes quantitats que poso a la recepta i surten bé .Pienso que el que t'ha passat és és que has deixat massa prima la massa, i per això es deformen, deixa-li una miqueta més de gruix i veuràs que no es deformen.
Si li poses més de farina a la massa et sortiran molt dures! És fàcil d'aconseguir un motlle ovalat, si a casa tens motlles de fer galetes de llautó rodons ho el desmuntes amb cura i li vas donant forma ovalada amb les mans el tornes a muntar i fer Blaitets!!  Una abraçada

També et poden interesar les receptes:

  • Blaiets
    Postres i dolços
    60 min.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!


Mª Pilar López
M'encanta la cuina!
Per mi cuinar es donar, es regalar, es la meva manera d’oferir amor a la família i als amics que estan a casa nostra, es en definitiva un acte de generositat, es la meva manera de dir-lis:

Us estimo ¡¡¡¡¡

32 receptes

0 aportacions al fòrum

12 fotos favorites

28 seguidors

Segueix a 104 Xefs

  • Mª Dolors Aragonès Valls
  • Nuri mataró viñals
  • Mama Ganxeta
  • Cuina Ficció
  • Cristina Escobedo Juny
  • Araceli Martí Francàs
  • Mireia Perostes Felip
  • Montserrat Codony Ferré
  • Martina Iglesia Medina
  • Dolors Díaz Ruiz

... i 94 altres xefs

Veure tots els xefs als que segueix

Últimes receptes

  • Brownie de Xocolata nous i avellanes
  • Llet d'ametlles
  • Brownie de xocolata blanca amb avellanes i taronja confitada
  • Llom a la taronja
  • Blaiets
  • Galetes de xocolata clivellades
  • Carabassons Lluna Farcits
  • Pastís de Pernil
  • Melmelada d'albercocs
  • Coca de cireres

Veure totes les receptes

Mª Pilar López RSS feed.

Últims comentaris

  • Blaiets
    Fernanda disculpa per no contestar abans! Ja fa uns quants anys que faig aquesta recepta per a Sant Blai, amb les mateixes...
  • Coca de cireres
    Hola Mireia! En primer lloc et demano disculpes per no contestar abans, he hagut d'estar allunyada de vosaltres per uns mesos...
  • Pastís Rus
    Bon dia Alícia! Anima't fer-ho, a la teva família i amistats els encantarà! Mira jo ho vaig posar a la...
  • Pastís Rus
    Bona tarda Jordi! És un dels meus preferits, té un sabor increlible ... és espectacular! Gràcies a tu per fer-ho. Una...
  • Llom a la taronja
    Antonio, fes-ho t'encantarà i quedaràs molt bé davant de la família o dels amics!

Les seves millors receptes

  • Bizcocho cebra *****
  • Brownie de Xocolata nous i avellanes *****
  • Sopa de peix cremosa *****
  • Pollastre amb cava *****
  • Coc zebra *****

Receptes que millor ha valorat

  • Pastissets *****
  • Coca de tomaca *****
  • Pastís de Peres i Xocolata ****
  • Milfulls de poma i formatge de cabra amb foie, codonyat i ceba caramel·litzada ****
  • Salsa de formatge suís amb kirsch i mandonguilles de pa farcides d'espinacs ***

11 favorites

  • Coca de forner
  • Bunyols d´anís i xocolata
  • Ametllats
  • Milfulls de poma i formatge de cabra amb foie, codonyat i ceba caramel·litzada
  • Rellom de porc al cava
  • Assortiment de pasta salada variada
  • Risotto de bacallà i ceps
  • Coctail de Cava
  • Carquinyolis d'avellana (i d'ametlla també)
  • Pernil d'Ànec fàcil (recepta del sud oest de França)
  • Ceba confitada a l'aroma de ceps

This site hosted on a Green Web Hosting

RSS     Versió per a mòbil     Contacta    
Llicència Creative Commons (CC) Receptes.cat   |   Condicions d'ús