Blaiets
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 125g de mantega
- 125g de sucre
- 2ous sencers
- Una culleradeta de llevadura Royal
- 300/350g de farina (segons la que prengui)
- Una bona cullerada de sucre avainillat
- Un ou per pintar
8 racions
Utensilis
El motlle per estampar el Sant, si el teniu!
Elaboració
Es bat la mantega amb el sucre fins que es torna una pasta fina i blanca.
A part, es baten els ous fins que són ben esponjats i es barreja tot. S'hi posa el llevat, la vainilla i la farina.
S'amassa fins que queda una pasta llisa i s'aplana, al taulell de cuina, amb el corró.
Es tallen els blaiets amb el motlle. S'escriu el motiu amb un escuradents, a no ser que tingueu el motlle del sant ( no és el meu cas), aleshores us surt la galeta amb el Sant estampat.
Es pinten amb l'altre ou batut i es posen en una llauna de forn, damunt de paper vegetal.
Es couen al forn a 200º uns 10 minuts, es treuen i es deixen refredar.
1h
Notes
El "blaiet" és una galeta típica de Reus , que es fa per portar-la a beneir junt amb alguna peça de fruita, perquè Sant Blai ens protegeixi de les dolències de la gola, tan pròpies d'aquestes dates, degudes al fred i a les ventades reusenques.
Etiquetes: Recepta típica de Reus Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8060 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.