Coca de cireres

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • MASSA DE COCA de forner
  • Cireres
  • Sucre
  • un raget d'oli.

8 racions

Elaboració

La massa de la coca de forner la feu així:

-100g de llet
-100g d'aigua
-50g d'oli (un bon oli d'oliva verge Siurana)
-1 polsim generós de sal
-2 cullerades de sucre(per a la coca de forner)
-25g de llevat premsat
-400/450g de farina
Escalfem l'aigua ( només tèbia), hi desfem el llevat, i la barregem amb la llet i l'oli.
Hi posem la sal. Si la massa és per a coca de forner ara hi afegim el sucre.
Hi afegim la farina i ho anem amassant fins aconseguir una massa lligada que no s'enganxi a les mans.
Una vegada feta la massa de forner la deixem reposar perquè pugi (uns 3/4-1 hora) Fem la forma de la coca, més aviat primeta i l'omplim de cireres, que prèviament haurem rentat, tret la tija i fet un parell de tallets a cadauna per facilitar que facin suc durant la cocció. Hi posem abundant sucre per damunt i un raget d'oli i al forn, preescalfat, a 200º uns 20 minuts o fins que vegeu que estiguin cuites.

1h 40min

Notes

És una coca típica de Reus, que es menja per Corpus quan surten els gegants i la Mulassa!

Per


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

17754 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: